Dialogul halucinant între un polițist rutier și șoferul care a încercat să-i dea șpagă. „Șefu`dragă! Auzi, îți dau 100 de milioane”. „Bă tu ești bolând la cap?”

Un polițist rutier din Alba a refuzat o șpagă de o sută de milioane, iar imediat după a raportat cazul superiorilor lui.

28 feb. 2024, 16:47
Dialogul halucinant între un polițist rutier și șoferul care a încercat să-i dea șpagă. „Șefu`dragă! Auzi, îți dau 100 de milioane”. „Bă tu ești bolând la cap?”

„Șefu`dragă! Auzi, îți dau 100 de milioane”. „Bă tu ești bolând la cap?”. Așa a început dialogul dintre polițist și șoferul care a încercat să-i dea șpagă.

Incidentul s-a petrecut la intrarea în orașul Zlatna, în data de 10 octombrie 2023, în jurul orei 19.00. Șoferul a rămas fără carnet și a fost condamnat pentru tentativă de dare de mită. În data de 27 februarie 2024, magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pe șofer pentru dare de mită.

Bărbatul și-a recunoscut vina și a semnat un acord de recunoaștere al vinovăției cu procurorul de caz.

În acea seară, șoferul a acroșat un alt autoturism cu mașina și i-a rupt oglinda. Șoferul păgubit a sunat la 112, a transmis datele autoturismului, iar polițiștii s-au pus în mișcare. Un polițist a văzut mașina în trafic și l-a tras pe șofer pe dreapta. După testul cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat valoarea de 0,11 mg alcool pur în litrul de aer expirat.

Citește și Factură uriașă primită de o femeie din Prahova după estimarea consumului de către compania furnizoare. Timp de o lună și jumătate, indexul nu a putut fi transmis ca urmare a lucrărilor de mentenanță la programele informatice

Polițistul i-a spus șoferului că îi va suspenda permisul 90 de zile, iar acesta l-a rugat să nu facă acest lucru. Pentru a-l convinge, șoferul a încercat să-i dea șpagă.

Omul legii l-a anunțat că este filmat fiindcă are camera pornită, iar șoferul i-a spus „oprește-o, bat-o soarele”. Ulterior, pe un ton șoptit, a încercat să-i ofere diverse sume de bani.

– „…îți dau 1000 de euro, șefule!…”- ora 19:19:08 sec. – urmată imediat de reacția polițistului „Bă, tu vrei să-ți fac dosar penal?”.

– „…șefu`, îți dau 100 de milioane, șefule!…”- ora 19:19:32 sec. – urmată imediat de reacția polițistului „Bă omule, tu ești bolund (bolnav-n.ns.) la cap?”;

„…șefu`, îți dau 100 de milioane!”- ora 19:19:58 sec. – urmată imediat de reacția polițistului „Bă, tu nu încetezi?”;

Bărbatului i s-a făcut dosar penal, iar ulterior și-a recunoscut vina și a semnat un acord de recunoaștere al vinovăției cu procurorul de caz.  A primit o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

În plus, e obligat la 60 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia nu e încă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Citește și Pensii 2024. Zi decisivă pentru milioane de români, Guvernul analizează normele care schimbă din temelii sistemul public de pensii