Diamant de 15 milioane de euro, furat de o bandă de români în Barcelona

Un diamant în valoare de 15 milioane de euro a fost furat din Barcelona de un grup de români şi sârbi. Hoţii au acţionat simplu și au reuşit să înşele vigilenţa proprietarului. Polițiștii au constatat că mai au și alte jafuri importante la activ.

20 feb. 2021, 15:04
Diamant de 15 milioane de euro, furat de o bandă de români în Barcelona
Diamant de 15 milioane de euro, furat de o bandă de români în Barcelona

O bandă de hoţi români şi sârbi le-a dat mari bătăi de cap politiştilor din vestul Europei. Aceşţia sunt suspectaţi că au furat bijuterii şi obiecte de lux în special în Spania şi Franţa. De asemenea, există informaţii că ar fi acţionat şi  Elveţia, Germania sau Italia.

Înainte să fie prinşi de Poliţia franceză în noiembrie anul trecut, hoţii români şi sârbi au reuşit să fure un diamant de 4.5 milioane de euro de la Cannes şi un altul de 15 milioane de la Barcelona.

Cotidianul francez Le Parisien, citat de Adevărul, scrie că gruparea era formată din trei femei şi şase bărbaţi, de naţionalitate română şi sârbă.

Jaful de la Barcelona a fost dat în ianuarie 2020. Unul dintre membrii bandei s-a dat drept gemolog şi a reuşit să-l convingă pe proprietarul diamantului să-i permită să evalueze piatra preţioasă pentru un presupus cumpărător. Înainte de a deschide cufărul în care se afla diamantul, el a solicitat să-i fie permis să verifice şi sigiliul de securitate. În acel moment a reuşit să profite de neatenţia proprietarului, a luat diamantul şi a ieşit afară din încăpere cu scuza că trebuie să-l anunţe pe cumpărătorul al cărui reprezentant pretindea că este. Până să realizeze proprietarul că diamantul a fost furat, falsul expert s-a făcut nevăzut cu tot cu piatra preţioasă evaluată la 15 milioane euro.

După jaful din Barcelona, amprenta hoţului a fost găsită în baza de date a Poliţiei din Barcelona. Aparţinea unui hoţ de buzunare care acţionase în urmă cu opt ani în metroul din Barcelona. Poliţiştii au descoperit ulterior că hoţii au venit din Franţa şi s-a luat legătura cu politiştii francezi, care au reuşit să-i prindă pe hoţi, după ce le-au interceptat convorbirile telefonice. Diamantele nu au mai fost găsite. Hoţii vor fi acum judecaţi şi sunt acuzaţi de jaf organizat şi fraude.