DIAN FOSSEY, imagini ULUITOARE cu femeia care a trăit cu gorilele 20 de ani. VIDEO

DIAN FOSSEY a fost asasinată în 1985, însă cazul nu a fost niciodată rezolvat. Cartea ei a fost adaptată de studiourile Universal într-un film intitulat "Printre Gorile/ Gorillas in the Mist", lansat în 1988, cu Sigourney Weaver în rolul principal. Acest film a primit cinci nominalizări la premiile Oscar şi trei nominalizări la Globurile de Aur. Pentru rolul din "Gorillas in the Mist", Seagourney Weaver a fost recompensată cu Globul de Aur la categoria "cea mai bună actriţă într-un film-dramă"
Filip Stan
16 ian. 2014, 09:57
DIAN FOSSEY, imagini ULUITOARE cu femeia care a trăit cu gorilele 20 de ani. VIDEO

Dian Fosseya studiat gorilele dintr-o regiune muntoasă din Rwanda, fiind încurajată iniţial de renumitul antropolog Louis Leakey. 

In anul 1966, DIAN FOSSEY se imprieteneste cu cercetatoarea britanica Jane Van Lavick Goodal, considerate, si in prezent, cea mai mare autoritate in studiul cimpanzeilor. In timpul vizitei sale la Centrul de Studii de pe langa Rezervatia Gombe din Tanzania, unde lucra dr. Jane Goodal, Dian se familiarizeaza cu metodele de pionierat folosite de cercetatoarea britanica in studierea si apropierea omului fata de maimutele antropoide. Acest moment marcheaza transformarea americancei rebele intr-un om de stinta unic.

In anul 1966, DIAN FOSSEY se imprieteneste cu cercetatoarea britanica Jane Van Lavick Goodal, considerate, si in prezent, cea mai mare autoritate in studiul cimpanzeilor. In timpul vizitei sale la Centrul de Studii de pe langa Rezervatia Gombe din Tanzania, unde lucra dr. Jane Goodal, Dian se familiarizeaza cu metodele de pionierat folosite de cercetatoarea britanica in studierea si apropierea omului fata de maimutele antropoide. Acest moment marcheaza transformarea americancei rebele intr-un om de stinta unic.

Alaturi de cercetatoarele Jane Goodal si Birute Galdikas, Dian Fossey intrat in ceea ce colegii lor aveau sa numeau „Trimate” – grupul celor 3 cercetatoare care au scris istorie in domeniul studierii in natura a primatelor. Jane Goodal era experta in viata cimpanzeilor, Birute era o somitate in privinta analizarii obiceiurilor orangutanilor, iar Dian avea sa descifreze ca nimeni alta comportamentul gorilelor.

Cu toate că pe harta Africii Rwanda pare cât un vârf de ac, o lume întreagă a aflat de această ţară datorită filmelor de la Hollywood şi a gorilelor cercetate de DIAN FOSSEY.

Cea de-a 82-a aniversare a lui DIAN FOSSEY a fost celebrată de Google, cercetătoarea fiind apreciată pentru lupta de decenii pe care a dus-o pentru salvarea gorilelor de munte de la exterminare. Mai mult, ea este creatoarea producţiei „Gorillas in the Mist”.

Citeşte şi DIAN FOSSEY, doamna gorilelor, ucisă cu maceta în mod sălbatic. Google îi aduce un omagiu FOTO ŞI video

DIAN FOSSEY a venit din Statele Unite în urma cu patru decenii în ţara africană pentru a studia gorilele, primate uriaşe de care populaţia nu ştia nimic până atunci. Aceste creaturi trăiesc la înălţimi de până la 3.700 de metri.

DIAN FOSSEY, cercetătorul care şi-a donat averea pentru a prinde braconierii de gorile

DIAN FOSSEY a trăit timp de aproape douăzeci de ani în condiţii de tabără, pierdută de cele mai multe ori în ceaţa munţilor. Treptat, ea a fost acceptată de zeci de gorile care au acceptat-o neconditionat in mijlocul lor. Povestea lui DIAN FOSSEY, femeia care traieste printre acesti giganti ai padurii a facut atunci inconjurul pamantului, datorita unui reportaj senzational, publicat in „National Geographic”. Cu toate acestea, cu cat devenea mai faimoasa in lumea alba, cu atat Fossey incomoda mai tare in Ruanda. Lupta ei pentru oprirea braconajului si salvarea gorilelor de la exterminare i-a fost fatala. Acum 25 de ani, in a doua noapte de Craciun, Fossey a fost macelarita cu macetele in cabana ei dintre vulcani. Inedit este faptul că a fost inmormantata in inima padurii, alaturi de gorila ei preferata, Digit, care fusese ucisa de catre braconieri in urma cu cativa ani.

Citeşte şi Copil de un an şi jumătate, dat pe mâna gorilelor VIDEO

Cu toate acestea, din momentul în care s-a terminat povestea lui DIAN FOSSEY, a început legenda ei. Centrul de studii si cercetare pe care l-a fondat intre muntii Karisimbi si Bisoke, botezat cu numele de Karisoke, a inflorit si a devenit sinonim cu lupta pentru cauza gorilelor de munte. Mii de oameni de stiinta s-au perindat pe-aici si milioane de dolari au fost donate pentru conservarea mediului si a habitatului acestor animale uluitoare, dar atat de vulnerabile in fata interventiilor ucigase ale omului. Puii de gorila de munte sunt la mare cautare in lume. Cu toate acestea, pentru a captura un singur pui, braconierii trebuie sa ucida intregul grup care il protejeaza. Cum populatia totala a gorilelor de munte de pe glob nu atinge 800 de exemplare, fiecare animal in sine are o valoare inestimabila.

Citeşte şi Adorabil: Un pui de gorilă jucăuş primeşte un pupic de la o fetiţă VIDEO

Povestea fascinanta a DIAN FOSSEY si a gorilelor de munte a facut din Ruanda o tara celebra in anii ’80, dar imaginea ei avea sa se schimbe radical, la putin timp dupa aceea. Tensiunile dintre cele doua etnii – hutu si tutsi – au atins cote fierbinti si au degenerat complet in macelul din 1994. In doar trei luni, 800.000 de ruandezi din randul tutsilor minoritari si-au pierdut viata, taiati in bucati cu macetele. Rwanda si-a aplicat singura eticheta de tara violenta, primitiva, in care vecinii si prietenii sunt in stare sa se cioparteasca intre ei, fara nici un fel de sentiment de culpa. 

Dian Fossey, povestea ULUITOARE a femeii care a învăţat să fie o gorilă

 

Surprinzator, dar admirabil totodata, Rwanda a devenit in foarte scurt timp cea mai asezata si mai ordonata tara a continentului negru, recunoscuta astfel in toate statisticile internationale.

Citeşte şi Reuniune de familie între gorile: Doi fraţi, reuniţi după ani întregi, se îmbrăţişează FOTO

DailyBusiness
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
De ce a vărsat lacrimi Andreea Marin ultima dată! „Despărțirea este mult, mult mai grea!“
Fanatik.ro
Orașul subteran în care populația s-a ascuns din cauza temperaturilor ridicate. Casele se află în mine vechi
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la casă. Se obține obligatoriu acordul vecinilor. Trebuie să măsori distanța
Playtech.ro
Cum arată Cristiana Răduță la 48 de ani. Făcea furori în anii 2000, acum e de nerecunoscut
DailyBusiness
Noi scumpiri pentru români. Facturi mai mari la energie, bilete de tren şi fructe mai scumpe
Adevarul
Soluția genială a unui comediant îndrăgit pentru dezbinarea din România
wowbiz.ro
Alex Bodi, PRIMELE DECLARAȚII exclusive pentru WOWbiz despre așa zisul amantlâc cu soția lui Dan Alexa
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Azi ești în centrul atenției! Ce îți recomandă astrele, în funcție de zodia ta
Ego.ro
Cătălin Bordea, reacție total neașteptată! Ce a spus după ce Livia și Spike s-au despărțit
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Tatăl lui Zeljko Kopic a murit! Dinamo rămâne fără antrenor pentru meciul cu U Cluj
Cancan.ro
Înregistrare BOMBĂ cu fiul uneia dintre cele mai influente familii din România: 'L-a înșelat și pe tata cu doi, trei bărbați! Mama e o mare...'😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Proprietarii de terenuri care sunt despăgubiți. S-a dat lege în România. Statul va plăti toți banii
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Oana a fost găsită fără suflare în baie, la doar 30 de ani. Mama tinerei susține că fiica sa a murit din cauza condițiilor și a stresului de la serviciu: "A muncit non-stop și și-au bătut joc de ea"
Dr. Ovidiu Bojor: „Sa mancam asta des, deoarece previne infarctul, intareste sistemul imunitar, stimuleaza rinichii si ficatul si calmeaza sistemul nervos”
MediaFlux
Bani în plus la pensie, după Mica Recalculare. Ce pensionari se încadrează
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Surpriza anului 2025. Țara europeană care cucerește turiștii cu prețuri mici și peisaje spectaculoase