Diana, mama care a mers 20 de kilometri pe jos ca să economisească bani pentru copii, s-a mutat în casă nouă de Crăciun

Diana, mama în vârstă de 23 de ani care a mers 20 de kilometri pe jos ca să economisească bani pentru copii, s-a mutat în casă nouă de Crăciun. Tânăra a păşit în noua locuinţă cu ţinând în braţe fotografia soţului său decedat în urmă cu un an.

29 dec. 2021, 16:47
Diana, mama care a mers 20 de kilometri pe jos ca să economisească bani pentru copii, s-a mutat în casă nouă de Crăciun

Diana, mama care a mers 20 de kilometri pe jos ca să economisească bani pentru copii, s-a mutat în casă nouă de Crăciun. Tânăra mămică şi cei doi copii şi-au văzut visul împlinit datorită unor oameni cu suflet mare.

Diana, mama care a mers 20 de kilometri pe jos ca să economisească bani pentru copii, s-a mutat în casă nouă de Crăciun

Visul Dianei şi a celor doi copii a început să prindă contur în luna iunie. Primăria comunei Ciortești din Iaşi i-a oferit terenul pentru casă, iar o echipă de constructori s-a  apucat de treabă. Materialele de construcţie au fost cumpărate din banii donaţi de oamenii cu suflet mare, iar lemnul pentru acoperiş a fost donat de Mitropolia din Iaşi. Datorită acestor oameni binevoitori, Diana şi cei doi copii în vârstă de 2 şi 6 ani s-au mutat în casa cea nouă chiar în Ajunul Crăciunului, potrivit BZI. 

Citeşte şi Se dau bani de la stat pentru această categorie de români. Cine sunt beneficiarii! Legea a apărut în Monitorul Oficial!

„Bună seara lui Ajun! Moș Crăciun există și l-am văzut astăzi la Diana Condurache în noua ei căsuță! Moșul suntem chiar noi, ea singură și-a început visul și a pus temelia unei case. Deși văduvă la 23 de ani, cu Albert și Sofia în grijă, m-a făcut să cred că, dacă ea poate visa, noi trebuie să fim lângă ea! Am scris scrisoare și Mitropoliei și au fost de acord să ne trimită lemnul pentru acoperiș, mulțumim IPS Teofan că existați pentru noi și cei în nevoie. Tabla a venit după un reportaj făcut de la oameni de bună credință. Toate acestea au fost puse în operă de băieți binevoitori. Primăria a oferit lotul căsuței și proiectul. Astăzi, Diana a semnat recepția la terminarea lucrărilor și a primit cheile spre un viitor mai bun”, a fost mesajul postat pe o pagină de facebook de către primarul comunei Ciortești, Alina Apostol.

Diana a intrat în noua casă ţinând la piept o fotografie cu soţul său, care a murit în urmă cu un an pe un teren de fotbal din Bucureşti. Bărbatul lucra pe un şantier din Capitală, iar într-o seară, după serviciu, a mers împreună cu câţiva prieteni să joace fotbal. Din păcate, a alunecat pe gazonul artificial şi s-a lovit rău la cap. A murit după ce a stat în comă timp de două săptămâni. Bărbatul în vârstă de 29 de ani a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi doi copii mici.

Rămasă văduvă şi cu doi copii, Diana a locuit la socrii săi. Tânăra de 23 de ani a devenit cunoscută în întreaga ţară după ce a mers patru ore pe jos ca să economisească bani pentru a le lua copiilor bomboane.

Citeşte şi Fiul lui Victor Socaciu, îngenunchiat de durere la mormântul tatălui. Ce a adus Victoraș la sicriul artistului – FOTO