Diana Şoşoacă are origini macedonene. Detalii neştiute din viaţa sa, de la plecarea în Canada la munca pentru Guvern

Diana Șoșoacă, avocat și viitor senator AUR în Parlamentul României, a răspuns duminică seara întrebărilor lui Ion Cristoiu. Ea a vorbit despre familie, funcția deținută în Guvern, plecarea în Canada, dar și despre participarea la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

20 dec. 2020, 22:00
Diana Şoşoacă are origini macedonene. Detalii neştiute din viaţa sa, de la plecarea în Canada la munca pentru Guvern

„Numele meu de fată este Iovanovici. Noi suntem din Macedonia, deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin, împreună cu toată familia au fugit aici în România. Șoșoacă este numele soțului meu. Nu mă deranjează, să știți. Am mai văzut un termen, al unui domn care nu mai e ziarist în ultima vreme. A inventat șoșochează. Mă bucur din suflet că am reușit să mai introduc un termen în dicționarul român. Mama, Alice Florescu Bleotu, este un reputat medic ginecolog, care a militat întotdeauna pentru țară și pentru popor”, i-a spus Diana Şoşoacă lui Ion Cristoiu, la Aleph News.

Pentru o scurtă perioadă ea a fost şi în Canada. „Am stat în Canada o lună și jumătate. Chiar am avut posibilitatea să mă angajez la Ministerul Justiției de acolo, însă n-am putut. Am venit acasă de dor„, a mai povestit ea.

Citeşte şi Senatoarea Diana Şoşoacă face acuzaţii EXPLOZIVE: „Se pregăteşte internarea mea cu forţa. Se plănuieşte infectarea mea cu Covid”

Anterior plecării peste Ocean, ea a lucrat pentru Guvernul de la Bucureşti. „Sunt un om care privesc în viitor din punct de vedere juridic. Îi cunosc cum acționează. Totuși eu am lucrat doi ani și ceva în Guvernul României. Am ales să plec pentru că eu nu am putut să mă pliez pe sistemul lor: dolce far niente și să ni se comande și noi să respectăm ordinele lor. Eu nu pot să funcționez așa, îmi pare foarte rău„, a mai spus Diana Şoşoacă.

Duminică seara, viitorul senator AUR a avut şi câteva contre puternice la România TV, cu Dumitru Dragomir. Ea a spus că îi va face o a doua plângere penală medicului Adrian Streinu Cercel. „A intrat pe post și m-a amenințat să am grijă ce spun despre Covid, că poate mă îmbolnăvesc eu sau familia mea. Am vorbit cu avocații și cred că îi voi face și a doua plângere penală lui Cercel. Mor prea mulți oameni în spitale, se adună probe din ce în ce mai multe legate de aceste protocoale. Acestea nu au nicio legătură cu medicina și încalcă jurământul lui Hipocrat. Cine ajunge la ATI are cele mai multe șanse să moară”, a spus Şoşoacă, iar Dumitru Dragomir, prezent în studio, a reacţionat imediat.

Haideți doamnă . Cum să faceți așa ceva? Este o rușine națională ce vreți să faceți. Sunteți avocat, ar trebui să ajutați la legi nu să luptați împotriva somităților naționale. El este o somitate. El este profesor-doctor. Știe ce spune„, a fost replica lui Dragomir.