Diana Şoşoacă, atac dur după ce PNL cere sancţionarea ei. „Iohannis nu poate fi președintele României. Are un limbaj xenofob”

Diana Şoşoacă a reacţionat, marţi, în direct la România Tv, după ce PNL a cerut sancţionarea senatorului exclus din grupul AUR pe motiv că "promovează discursuri populiste, extremiste, xenofobe și care incită la ură". Parlamentarul independent de Iaşi susţine că senatorii şi deputaţii Puterii ar trebui "anchetaţi toţi pentru genocid" şi l-a catalogat pe preşedintele Klaus Iohannis drept "trădădor".

06 apr. 2021, 15:39
Diana Şoşoacă, atac dur după ce PNL cere sancţionarea ei. „Iohannis nu poate fi președintele României. Are un limbaj xenofob”

Diana Şoşoacă susţine că se încearcă scoaterea din Parlament pe motiv că, din punctul ei de vedere, este „unicul senator care nu are nicio legătură cu distrugerea României”.

„Ei încearcă de mult timp să mă scoată din Parlament pentru că sunt unicul senator care nu are nicio legătură cu distrugerea României. Mai sunt și oameni demni, dar care nu pot deschide gura pentru că nu sunt lăsați. E cea mai mare ciumă. Şi-au bătut joc, ar trebui anchetați toți pentru genocid”, a declarat Diana Şoşoacă, în direct la România TV.

De asemenea, senatorul exclus din grupul AUR a lansat un atac virulent la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

„Iohannis, care face parte din PNL, încalcă Constituția. Un președinte trădător nu poate fi președintele României. Are un limbaj xenofob”, a spus Şoşoacă.

Diana Şoşoacă, declaraţii halucinante: „Oamenii sunt aruncați morți de Covid în niște pungi de plastic”

Întrebată dacă a fost chemată să dea explicaţii în Comisia Juridică, senatoarea susţine că un astfel de demers „nu e constituţional”.

„La acest moment, dacă există un astfel de demers, pentru că văd că momentan există doar în presă și nu e constituțional. Ei vor să creeze un scandal. Domnul Aurescu, în loc să se ducă să aibă relații diplomatice cu Rusia, se duce în Ungaria cu Arafat pentru a distruge poporul român. PNL şi USR sunt mână în mână!

Se comportă de parcă eu 20 de ani am fost la guvernare și nu aceste partide care și-au bătut joc de România. Nu eu sunt de vină pentru că mor copiii din cauza măștii. Oamenii sunt aruncați morți de Covid, vezi domnule, în niște pungi de plastic”, a mai spus Şoşoacă.

Citeşte şi: Liberalii vor să dea de pământ cu Diana Şoşoacă. PNL cere sancţionarea senatoarei: Este inadmisibil să mai tolerăm această sfidare!

Liderii PNL, la sugestia Alinei Gorghiu, vor să ceară celorlalte partide parlamentare să o sancţioneze pe Diana Şoşoacă. Liberalii o acuză pe Şoşoacă de sfidarea normelor legale și a regulilor bunului-simț, potrivit unui document prezentat în Biroul Executiv (BEX) al PNL.

Conform procedurii, solicitarea va fi luată în discuţie în Biroul permanent al Senatului de marţi de la ora 13.30 care poate trimite cererea către Comisia juridică, for care poate propune sancţiuni.

”Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. În loc să își respecte statutul de parlamentar și să facă legi în interesul românilor și pentru electoratul care a trimis-o în Parlament.

Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării, în care fiecare dintre noi, la fel ca și domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine resprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât și românilor.

Stimați colegi, acesta este un apel la dumneavoastră: să lăsăm orgoliile politice și să dăm dovadă de responsabilitate, corectitudine și respect. Dacă vrem să creștem încrederea în Senat, dacă ne dorim un mediu de lucru civilizat, trebuie să soluționăm urgent problema. Vă amintesc că există și o reacție recentă din partea societății civile, adresată clasei politice, de a se delimita de la astfel de derapaje de la democrație din partea unui ales al electoratului. Parlamentul a tergiversat nepermis sancționarea unor persoane care promovează discursuri populiste, extremiste, xenofobe și care incită la ură. Este nevoie de asumare fermă din partea Senatului!”, se precizează în documentul prezentat de Alina Gorghiu în cadrul BEX.

Citeşte şi: EXCLUSIV Diana Şoşoacă: România nu trebuie să renunţe la proteste, din contră, trebuie să le intensifice