Diana Şoşoacă cheamă românii la cel mai mare protest din timpul pandemiei: „Nu tac nici moartă! Ar fi bine să vină 18 milioane de români în faţa Parlamentului”

Senatorul Diana Şoşoacă i-a îndemnat, vineri, pe susţinătorii săi, să iasă în stradă sâmbătă, de la ora 15, într-un protest la nivel naţional, pentru că nu toţi pot ajunge până la Bucureşti, susţine senatoarea protestatară.

26 mart. 2021, 19:49
Diana Şoşoacă cheamă românii la cel mai mare protest din timpul pandemiei: „Nu tac nici moartă! Ar fi bine să vină 18 milioane de români în faţa Parlamentului”

Diana Şoşoacă a făcut apelul într-un material video distribuit pe un cont de Facebook, în condiţiile în care aceasta susţine că alte conturi pe care le folosea, inclusiv un cont al soţului său, au fost blocate de reţeaua de socializare.

„Bună seara. Ăştia credeau că o să tac. Nici moartă nu tac. În acest moment sunt blocată pe toate conturile, inclusiv pe al soţului meu, Silvestru Şoşoacă. Evident că am găsit o soluţie să fac un live de pe această pagină…

Pentru că mâine se va desfăşura un eveniment la nivelul întregii ţări, deşi se menţionează că numai în Bucureşti. Nu! Sunt oameni care nu pot ajunge în Bucureşti şi atunci este normal să poată ieşi în stradă la ei în localitate.

Evident că ar fi bine să vină în faţa Parlamentului 18 milioane de români dar ştim că este practic imposibil. Cei care nu puteţi veni la Bucureşti, ieşiţi în faţa Primăriilor şi Consiliilor Judeţene în toată ţara.

Conform Legii adunărilor publice, nu aveţi nevoie de autorizare dacă ieşiţi în faţa acestor instituţii, mai ales că va fi un miting ad-hoc”, a spus Şoşoacă într-un material video postat tot pe un cont de Facebook, scrie Antena 3.

Materialul video se întrerupe brusc, în timp ce Şoşoacă se apucă să enumere conturile pe care i le-a blocat Facebook.

Obiectul protestului nu este precizat, însă precedentul protest la care senatoarea a participat şi la care a fost amendată era împotriva restricţiilor pandemice.

Diana Şoşoacă ameninţă autorităţile: „Dacă va fi nevoie, ne vom bate inclusiv cu Poliţia şi Jandarmeria”

Diana Şoşoacă a fost extrem de categorică în ce priveşte dreptul românilor de a participa la slujba de Înviere şi chiar a ameninţat autorităţile că, în caz că acest lucru va fi interzis credincioşilor, aceştia vor recurge la orice mijloace pentru a putea să participe la ceremonie.

„Din pacate e un ordin care vine de sus, de la Guvern și Arafat, pentru incalcarea unui drept absolut la religie și la exprimarea și manifestarea libera a credintelor religioase. Nu îmi poate interzice nimeni ca după ora 2 să plec de la biserica. Obiceiurile noastre și cutumele bisericesti spun ca noi sa stam pana la 5 dimineata, cand inconjuram biserica, facem privehi.

Nu ne pot nici intrerupe slujba. Avem o slujba și nu ne spune nimeni cand să venim și cand să ne ducem. Noi o să ne ducem la biserica.

Daca indrazneste cineva sa se opuna sa avem Sfintele Pasti, asa cum s-a facut mereu, credeti-ma ca, daca va fi nevoie, ne vom bate cu toate autoritatile, inclusiv cu Politia si cu Jandarmeria, pentru pastrarea acestui drept.”, a spus joi Diana Şoşoacă.

Diana Iovanovici-Șoșoacă

Posted by Diana Iovanovici-Șoșoacă on Friday, March 26, 2021

Citeşte şi: Cătălin Drulă a depus plângere la DNA în cazul grevei de la metrou. „Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm”