Diana Şoşoacă dă vina pe Raed Arafat pentru tragedia de la Spitalul Victor Babeş. „Pe vreme de pandemie, şeful DSU conduce. Am plângeri penale inclusiv pentru genocid”

Diana Şoşoacă a declarat, luni, la România TV, ca "măcar o singură persoană din spectrul politic să-şi asume crimele, genocidul". Senatorul independent de Iaşi îl consideră vinovat pe şeful DSU, Raed Arafat, pentru tragedia de la Spitalul "Victor Babeş", deoarece "pe vreme de pandemie, şeful DSU conduce".

12 apr. 2021, 22:46
Diana Şoşoacă dă vina pe Raed Arafat pentru tragedia de la Spitalul Victor Babeş. „Pe vreme de pandemie, şeful DSU conduce. Am plângeri penale inclusiv pentru genocid”

Diana Şoşoacă, senatorul exclus din AUR, a precizat în emisiunea „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, că aşteaptă o demisie în urma tragediei de la Spitalul „Victor Babeş”, unde trei pacienţi au murit luni seara, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

„Cât mai suportă aceste familii? Cât mai suportă rudele lor umilinţă, bătaia de joc şi încălcarea drepturilor constituţionale?

Oamenii mor cu zile, iar domnul Cîţu va anunţa că va face conferinţă de presă şi ne va spune opinia sa. Eu aştept o demisie.

Nu vi s-ar părea corect ca măcar o singură persoană din spectrul politic să-şi asume crimele, genocidul?”, a spus Diana Şoşoacă, în direct la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Alexandru Rafila, după tragedia de la Victor Babeș: „Niciun fel de organizare, planificare și asumare!”

Senatorul susţine că „25.000 de oameni au murit cu zile în spitalele din România”, în timpul pandemiei de COVID-19.

„Atâta timp sunt nişte ordine care spun că la ATI este obligatoriu să există o asistentă şi un medic care să-i păzească 24 de ore din 24. Unde erau cei care trebuiau să-i păzească? Unde sunt toţi cei care trebuie să intervină când pacienţii au nevoie de ajutor?”, a mai precizat parlamentarul.

Citeşte şi: Alertă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! Trei pacienți cu COVID de la unitatea mobilă de ATI au murit din cauza unei defecțiuni la aparatul de oxigen

Diana Şoşoacă îl dinamitează pe Raed Arafat. „Primeşte 25.000 de euro pe lună ca să omoare peste 25.000 de oameni”

De asemenea, Diana Şoşoacă a amintit că în spitalele din România se aplică nişte protocoale împotriva cărora s-au sesizat foarte mulţi medici.

„Avem acea scrisoare deschisă a peste 100 de medici semnatari. Avem în Statele Unite şi Europa câteva mii de medici care menţionează că protocoalele ale lui Arafat care sunt preluate din celelalte ţări. Nu sunt în stare să facem anchete epidemiologice şi cercetări cu privire la virusurile care circulă în România. Dânsul a preluat mot a mot şi primeşte 25.000 de euro pe lună ca să omoare peste 25.000 de oameni.

Puneţi-i în cârcă pentru că este şeful DSU, pentru că fără dânsul nu se hotăreşte nimic. El s-a opus relaxării şi schimbării protocoalelor. S-a opus la orice tip de schimbare. El dispune.

A spus şi doamna doctor Monica Pop. Pe vreme de pandemie, şeful DSU conduce.

Pe lângă domnul Raed Arafat, mai sunt şi alte personaje. Este şi domnul Vlad Voiculescu care o să ne invoce că nu a avut decât un mandat de patru luni de zile.

Nu mai vorbim că dânsul şi-a delegat răspunderea către alţi consilieri, directori care am înţeles că demisionează. Îi anunţ că deşi demisionează semnătura dată anterior şi pentru tot ceea ce a provocat acele semnături rămâne şi este de natură penală.

Mai am încă trei plângeri penale pe care le vom depune împotriva lor, inclusiv pentru genocid”, a mai pus Diana Şoşoacă.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, prima reacţie după ce trei pacienţi cu COVID au murit la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeş. „Am sesizat Parchetul”


loading...
Partenerii noștri