Diana Şoşoacă depune plângere penală împotriva lui George Simion pentru „lovire şi alte violenţe”. „M-a făcut scroafă!”

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat că a depus o plângere penală împotriva liderului partidului AUR, George Simion, în urma incidentului din timpul unei dezbateri asupra bugetului pentru anul 2024. Cei doi politicieni au avut un schimb de replici aprins, culminând cu un incident fizic în care george Simion a lovit telefonul folosit de Diana Șoșoacă pentru a filma.

20 dec. 2023, 16:44
Diana Şoşoacă depune plângere penală împotriva lui George Simion pentru „lovire şi alte violenţe”. „M-a făcut scroafă!”
Diana Şoşoacă depune plângere penală împotriva lui George Simion pentru "lovire şi alte violenţe". "M-a făcut scroafă!"

Diana Şoşoacă depune plângere penală împotriva lui George Simion pentru agresiune şi alte infracțiuni. Diana Șoșoacă îl acuză pe George Simion de „lovire şi alte violenţe”, amenințare, șantaj și distrugere. Într-o declarație oficială către Parchetul General, ea relatează că l-a abordat pe liderul AUR în legătură cu afirmațiile defăimătoare făcute în presă, care o implicau în presupuse întâlniri secrete și finanțări obscure.

„Am fost nevoită să vorbesc direct cu dl Simion pe live, un mod pe care îl folosim mereu atât eu, cât și acesta, astfel încât să pot aduce la cunoștința opiniei publice minciunile distribuite de acesta. Astfel că acesta a început să mă înjure într-un mod extrem de jignitor cu expresii cu conotație sexuală, să mă învinuiască de faptul că „fac agitație2, ca în final să mă lovească peste mâini, dorind, ca dintr-o mișcare, să îmi producă suferințe fizice și să îmi distrugă telefonul, cu care filmam. Telefonul a zburat efectiv pe jos, a ieșit inclusiv din husa sa în care stătea fixat, astfel că lovitura a fost extrem de violentă, m-a făcut „scroafă2, și-a chemat colegii să facă scut în jurul său ca să mă înlăture să nu îi mai adresez întrebări”, arată senatoarea în plângere.

Citeşte şi: Dezbatere pe buget, la tribuna Parlamentului, între George Simion şi Diana Şoşoacă: „Te agresez sexual, scroafo!” / „Pe cine agresezi tu, mă, fătălăule?”

Incidentul a escaladat atunci când George Simion ar fi început să o înjure, utilizând expresii cu conotație sexuală, și apoi să o lovească peste mâini într-o încercare de a-i provoca suferințe fizice și de a-i distruge telefonul. Diana Șoșoacă afirmă că acțiunile lui George Simion i-au adus prejudicii încrederea în propriul electorat și a calificat gestul acestuia drept o „agresiune sexuală”, aducându-i acuzații de șantaj și amenințare. În plângerea depusă la Parchet, Diana Șoșoacă solicită începerea urmăririi penale împotriva lui George Simion pentru infracțiunile de lovire, șantaj, amenințare și distrugere, toate săvârșite cu intenție directă.

„Consider că acțiunea sa de a mă lovi violent peste mâini constituie infracțiunea de loviri sau alte violențe, înscriindu-se pe tipicitatea faptei prevăzute de legea penală, fiind săvârșită cu intenție directă, nejustificată și imputabilă așa-zisului „deputat2. Urmarea directă a lovirii a fost deteriorarea telefonului mobil, cu care am înregistrat fapta penală. Cea mai gravă acțiune săvârșită de către pseudo deputatul, George Simion, este șantajarea subsemnatei, faptă pe care a văzut-o o întreagă țară. Acesta a declarat în fața tutror colegilor „Te agresez sexual, scroafo!”, a continuat Diana Șoșoacă, argumentând că ea consideră că „aceste cuvinte se înglobează în infracțiunea de șantaj, întrucât amenințarea lui a fost făcută cu scopul ca subsemnata să încetez să-i critic deciziile și să-mi exprim opiniile politice”.

„Solicit respectuos Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să înceapă urmărirea penală in personam a deputatului George Simion și punerea în mișcare a acțiunii penale în cel mai scurt timp pentru infracțiunile de lovire, șantaj, amenințare și distrugere, toate comise cu intenție directă”, se încheie plângerea Dianei Șoșoacă.