Diana Şoşoacă, după aglomeraţia de Bobotează: „Este un drept sacral. Felicit toți oamenii care s-au dus acolo”

Senatoarea AUR Diana Şoşoacă a declarat miercuri, la România TV, în contextul aglomeraţiei produse la Constanţa, cu prilejul sărbătoririi Bobotezei, că îi felicită pe toţo oamnii care s-au strâns la sărbătoare şi i-a mulţumit ÎPS Teodosie.

06 ian. 2021, 13:29
Diana Şoşoacă, după aglomeraţia de Bobotează: „Este un drept sacral. Felicit toți oamenii care s-au dus acolo”

Diana Şoşoacă

l-a atacat din nou pe Raed Arafat, fără să-l nominalizeze, de data aceasta, că a încercat să îi îndepărteze pe români de credinţa ortodoxă prin măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea transmiterii virusului SARS-COV-2.

„Este foarte corect. Libertatea religioasa nu poate să fie ingradită. Este un drept sacral. Felicit toți oamenii care s-au dus acolo. România trebuie să intre în normalitate. Ce se întâmplă acum în România e doar o statistica din pix a unor autoritati total incompetente, DSP și DSU, care doar au indus panica fără nicio bază.

Nu avem anchete epidemiologice. România a trecut și prin ciuma, gripe și războaie. În 2019 gripa a omorat mai multi decât Covidul. Nu avem de unde să știm de ce au murit acei oameni.”, a spus Diana Şoşoacă la România TV.

Întrebată dacă acţiunile sale şi ale celorlalţi colegi din partidul AUR au făcut posibilă relaxarea măsurilor impuse de autorităţi, aceata a spus că aşa crede şi a mulţumit reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe, care au unit românii în timpul pandemiei.

„Eu așa cred. Mă bucur și mulțumesc lui ÎPS Teodosie, pentru că a fost cea mai importantă personalitate din România care a militat pentru libertatea credinței și conștiinței oamenilor. Mă bucur că împreuna cu el și colegii mei avocați și oamenii din strada am reușit să arătăm autorităţilor că pe aici nu se trece.

Diana Şoşoacă îl acuză pe Raed Arafat că vrea să-i îndepărteze pe români de credinţă

Globalismul trebuie să se oprească în România. Este o acțiune de neacceptat din partea unor forțe din afara României, care vor să îngenuncheze România. Trebuie să revenim la normal. Boala asta are mortalitate sub 1%. Care e pericolul?

Asupra României s-a abatut o psihoza. Aceasta este cauzata, în cea mai mare parte, de presă și televiziuni. Mereu, un an la televizor s-a văzut numai viruși, morți, infectați, fără bază reală.

Din calitatea mea de preşedinte al Comisiei de Abuzuri, am început investigațiile. Nu o să mă opresc, în calitate de senator am voie să aflu tot ce s-a întâmplat în România, să ancheteze. E normal ca oamenii să se apropie de credință. Religia, biserica cu poporul mereu au fost un tot unitar. Așa a rezistat România peste veacuri.

Oamenii pe aceste teritorii au fost mereu credincioși. Cum își închipuia un străin de România, care și-a luat cetățenia la 16 ani, că o să poată îndepărta românii de credință? Poate peste cadavrele noastre.

România este cea mai credincioasă țară din UE. Dumnezeu e speranţa, el iti da puterea de a merge înainte, el ne uneşte. Poporul are nevoie de unitate, asta se face prin credință și biserică. Mulțumesc preoților care au strâns romanii din jurul bisericii.”, a adăugat senatoarea Diana Şoşoacă.

Citeşte şi: Înghesuială la manifestările de Bobotează de la Constanţa. Restricţiile, greu de respectat de miile de credincioşi prezenţi în portul Tomis


loading...