Diana Şoşoacă, implorată de românii din Italia să candideze la preşedinţie: „Femei de 70 de ani mă strângeau de carne şi-mi spuneau să le iau acasă”

Senatoarea Diana Şoşoacă a făcut recent o vizită în Italia, unde, printre vizite la Vatican, s-a întălnit cu comunităţi de români, care, susţine ea, au implorat-o să candideze la preşedinţia României.

08 mart. 2024, 23:52
Diana Şoşoacă, implorată de românii din Italia să candideze la preşedinţie: „Femei de 70 de ani mă strângeau de carne şi-mi spuneau să le iau acasă”

Mai mult, Diana Şoşoacă spune că românii au plâns împreună cu ea şi i-au promis că, dacă va candida la alegerile prezidenţiale, se vor întoarce în ţară, pentru că este singura lor speranţă la o viaţă mai bună în România.

„Săptămâna trecută a fost o întâlnire emoţionantă cu românii din Italia, atâta cât au putut veni. M-au sunat din multe regiuni şi-mi cereau să ajung peste tot, dar e imposibil din cauza distanţei şi banilor. Unii stau de zeci de ani acolo, au copii născuţi acolo care înţeleg româna, dar nu o pot vorbi. Toţi îşi doresc să se întoarcă acasă. Am avut în braţe femei de 70 de ani care s-au dus să îngrijească bătrâni. Plângeau în hohote şi mă strângeau de carne şi-mi spuneau să le iau acasă. S-a plâns foarte mult”, a povestit Diana Șoșoacă, la Bzi Live.

Senatorul de Iași a spus că foarte mulți români din diaspora i-au cerut să candideze la prezidențiale, lunându-și angajamentul că se vor întoarce în România, dacă ea va ieși președinte.

Citeşte şi: Gabriela Firea schimbă ţinta criticilor în scandalul bugetului Capitalei: „Soluţia poate veni acum doar de la echipa social-democrată! PNL Bucureşti l-a susţinut pe Nicuşor Dan”

„Mi-au zis că dacă voi ajunge preşedinte ei se întorc acasă. E o forţare din partea poporului român pentru ca un om să candideze. Eu nu mi-am anunţat candidatura. O să vedem ce va fi cu alegerile. Evident că nu voi dezamăgi. Problemele lor sunt ca şi ale românilor din ţară. Nu sunt plătiţi bine, nu li se respectă drepturile. Vorbeau de discriminare, românii sunt cei mai discriminaţi. Ambasadele de acolo nu fac nimic pentru poporul român. E o nesimţire la adresa românilor, cozi interminabile, lipsa răspunsurilor, nu li se dau actele, nu se implică când au probleme cu autorităţile. Ambasadele şi consulatele ridică din umeri. Plecaţi, daţi-vă demisia dacă nu faceţi nimic pentru români. Vin acolo pentru bani, afaceri sau pentru a-şi pune în CV unde au lucrat.

Românii sunt dezamăgiţi de cum sunt primiţi acasă, de la vamă până la repatriere. Mi-au zis că nu au rezistat la controale şi au dat faliment. Au pierdut bani. Românii se încăpăţânează să investească în România şi să-şi construiască case aici, să se întoarcă acasă. Foarte mulţi mi-au zis că nu mai suportă străinătatea. Îi trage înapoi pământul românesc.

Am şters multe lacrimi şi multe lacrimi ale lor s-au îngemănat cu ale mele. Când mă strângeau în braţe, mi-au zis că simţeau că strâng în braţe România toată. Sunt amintiri extraordinare, asta e o asumare şi o responsabilitate imensă. Îmi spuneau prietenii şi consilierii că sunt pe ultima turnantă. Mă întrebau dacă realizez la ce m-am înhămat. O greşeală a mea poate duce la distrugerea întregii speranţe a României. Ştiu, de aceea am ajuns să mă gândesc foarte bine la fiecare pas pe care-l fac”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Citeşte şi: Guvernul a adoptat OUG privind comasarea alegerilor locale şi europarlamentare. Un politician poate candida concomitent la primărie, preşedinţia consiliului judeţean şi un loc de europarlamentar