Diana Şoşoacă îşi ascunde bine secretele. CV-ul nu îi poate fi găsit nicăieri, dar a fost consiliera unuia dintre cei mai influenţi miniştri din guvernul Năstase

Ce se ştie despre senatorul Diana Şoşoacă este că are 45 de ani, este de profesie avocat, fiind membră a Baroului Bucureşti, a fost căsătorită deja de trei ori, iar mama sa este un reputat ginecolog şi la un moment dat era membră a unei loji masonice.

13 mart. 2021, 14:05
Diana Şoşoacă îşi ascunde bine secretele. CV-ul nu îi poate fi găsit nicăieri, dar a fost consiliera unuia dintre cei mai influenţi miniştri din guvernul Năstase

Diana Şoşoacă nu este deloc generoasă cu detaliile despre studiile şi cariera sa dinainte de a intra în viaţa politică, întâi ca unul dintre cei mai activi protestatari din România, apoi candidând la alegerile parlamentare pe listele AUR, în acest moment fiind senator de Iaşi independent, după ce a fost exclusă din partidul lui George Simion.

Mama sa, Alice Florescu-Bleotu, era în anul 2012 membră a Marii Loje Naționale 1880, fapt dovedit de mai multe imagini de arhivă ale Kanal D. A fost singura femeie intervievată la acel moment și spunea că mai lipseau doar două femei până când să se poată constitui o lojă masonică integral feminină.

Diana Șoșoaca își făcuse o scurtă prezentare pe pagina Femei de 10, dar articolul despre ea a fost șters. Marina Almășan îi este prietenă și o invitase în emisiunea sa pentru a o promova. Spre deosebire de foștii colegi de la AUR, care și-au expus public toate școlile și cursurile făcute, senatorul Şoşoacă nu a publicat nicăieri aceste informaţii, nici măcar pe pagina Senatului.

Diana Şoşoacă a lucrat cu cel mai influent membru al guvernului Adrian Năstase

Pe pagina ei de Facebook sau Instagram, la fel, nu există nicăieri numele universității absolvite și nici liceul. Sursele Voxbiz.ro spun că Diana Șoșoacă ar fi fost o elevă mediocră şi că ar fi absolvit Dreptul la o facultate privată (Româno-Americană mai exact).

Sursa citată notează că Diana Şoşoacă ar fi lucrat pentru Eugen Dijmărescu, fost ministru al Comerţului în guvernul Adrian Năstase, unul dintre cei mai influenţi membri ai cabinetului.

Ce mai este foarte important de precizat despre Eugen Dijmărescu este că acesta a lucrat tot timpul pe colaborarea cu străinătatea. Era extrem de inteligent și a deținut mai mereu funcții cheie în domeniile economice. A fost și ambasador al României în Japonia în cea mai grea perioadă a României din punct de vedere al finanțării externe. De altfel el a organizat primele emisiuni de obligațiuni românești în Japonia.

Diana Șoșoacă i-a fost consilier lui Eugen Dijmărescu, care i-a fost și profesor și cu care a făcut și licența, în cadrul ministerului și când s-a schimbat puterea, curios, dar ea a dispărut în Canada.

Pe paginile ei de socializare, șterse între timp, aceasta se înfățișa ca o mare susținătoare a USR și a Laurei Codruța Kovesi. Imaginile postate de ea nu arătau că ar fi important pentru ea creștinismul în vreun fel, ci dimpotrivă. De altfel masoneria și ezoterismul nu sunt compatibile cu Biserica, iar mama ei fiind membră a unor grupuri de acest tip, Diana Șoșoacă a crescut cu ele.

Citeşte şi: AUR reacţionează dur, după declaraţiile lui Cîţu: „Adevăraţii terorişti sunt cei care s-au îmbogăţit distribuind măşti neconforme”