Diana Şoşoacă: „Mulţi oameni au stat în restaurant la mese de lângă geam şi s-au îmbolnăvit de gripă de la curent”

Avocata Diana Şoşoacă, viitor senator AUR, a fost invitată, prin videoconferinţă, în emisiunea lui Victor Ciutacu, pentru a discuta despre măsurile de prevenţie anti-Covid şi viitoarea campanie de vaccinare din România.

17 dec. 2020, 22:15
Diana Şoşoacă: „Mulţi oameni au stat în restaurant la mese de lângă geam şi s-au îmbolnăvit de gripă de la curent”

Diana Şoşoacă, viitor senato AUR, susţine că marea majoritate a măştilor nu sunt conforme, astfel încât obligativitatea purtării lor nu protejează populaţia.

„ANPC a dat anuntul ca 53% din masti sunt neconforme, apoi au zis ca 93%. Eu nu port masca pentru ca am o afectiune respiratorie. La fel ca mine sunt alti oameni, dar medicii de familie au o retinere in a elibera adeverinte, asa ca oamenii astia risca sa si moara.

Eu m-am plimbat prin tara si nu am auzit pe nimeni sa aiba Covid de la manifestatii. Dar oamenii purtau masti refolosite si mai mult riscau. Sunt oameni care nu-si permit si poarta aceeasi masca zi de zi. Printr-un por al mastii intra 120 de virusi. Daca mastile sunt neconforme si se poarta de luni de zile, cum te protejeaza? Eu cunosc oameni care poarta aceeasi masca din iunie, iar acum s-au imbolnavit de gripa.

Eu nu am contestat existenta virusului. In ceea ce priveste aglomeratia din magazine, s-a gandit cineva sa lase magazinele deschise 24 de ore? Cineva din comisia aia? Am fost in anumite orase in care se permitea sa mananci in restaurant, pe terasa, iar mesele dinauntru erau exact la marginea terasei, iar oamenii se imbolnaveau de la curent mai rau decat daca erau lasate mesele inauntru.

Nu l-a intrebat nimeni pe doctorul Traian Ionescu, care a propus solutii viabile, nu a intrebat nimeni marii epidemiologi.”

Diana Şoşoacă întreabă cât de sigur este vaccinul anti-Covid

Avocata Diana Şoşoacă, viitor senator de Iaşi din partea AUR, a intrat în dialog cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, pe care l-a întrebat dacă vaccinurile anti-Covid certificate până în acest moment au fost suficient testate şi care sunt efectele adverse ale acestora.

„Cu privire la vaccin, pe cate persoane a fost testat si care sunt efectele adverse? Cine isi asuma aceste efecte? Nu punem in pericol viata romanilor cu medicamente netestate?”, a întrebat senatorul AUR.

Doctorul Horaţiu Moldovan a dat asigurări că aceste vaccinuri au fost testate suficient şi a afirmat că are încredere în medicina academică şi, în consecinţă, se va vaccina imediat ce vaccinul va fi disponibil.

„Este certificat ca fiind utilizabil la nivelul UE. Sunt 6 vaccinuri, iar cel pe care il vom implementa in România a fost testat pe 40.000 de subiecti si este sigur. Este si motivul pentru care a durat foarte mult etapa de cercetare si testare, se lucreaza din februarie. Au fost analizate toate aceste aspecte care creeaza ingrijorare. Fara indoiala ca exista mai multe categorii de efecte adverse, iar cele care ingrijoreaza cel mai mult sunt reactiile alergice. Aceste efecte apar la 0,4% din teste. Nu exista niciun medicament perfect.

Categoric ma voi vaccina, cred in medicina academica si sunt unul dintre reprezentantii ei. Daca astazi trebuie sa discutam si sa explicam excesiv marii pasi pe care i-a facut cunoasterea umana, o vom face, pentru ca am ajuns sa putem sa vorbim despre aceste lucruri datorita marilor genii stiintifice ale societatii oamenesti.

Libertatea individuala este mai presus de orice si nimeni nu poate fi obligat sa accepte un tratament. Dar cand avem de-a face cu o problema pandemica este pusa in discutie si sanatatea semenilor nostri.”, a spus secretarul de stat Horaţiu Moldovan.

Citeşte şi: Nicusor Dan, mare matematician, a facut calculele! „Problema apei calde și a căldurii se datorează 70% Gabrielei Firea și 30% lui Sorin Oprescu.„