Proteste în mai multe oraşe. Diana Şoşoacă a venit cu un sac, susţinând că acolo sfârşesc cei care mor de Covid

Proteste în mai multe oraşe. Senatoarea Diana Şoşoacă s-a alăturat duminică seară, la Buzău, unui grup de aproximativ 30 de protestatari faţă de restriicţiile impuse în contextul pandemiei. Ea a prezentat un sac în care a susţinut că sunt puşi cei care mor de COVID.

04 apr. 2021, 23:15
Proteste în mai multe oraşe. Diana Şoşoacă a venit cu un sac, susţinând că acolo sfârşesc cei care mor de Covid
Diana Şoşoacă a venit cu un sac la proteste

Proteste în mai multe oraşe. În cursul zilei de duminică, 60 de persoane, printre care adolescenţi şi copii, au protestat mărşăluind prin oraş, însoţiţi de jandarmi.

Citeşte şi: EXCLUSIV Diana Şoşoacă: România nu trebuie să renunţe la proteste, din contră, trebuie să le intensifice

Manifestanţii au oprit pe platoul din faţa Prefecturii, unde au intonat ”Hristos a înviat!”, după care şi-au continuat traseul pe principalul bulevard al oraşului.

Proteste în mai multe oraşe din ţară

Doar circa 35 de persoane s-au strâns, duminică seară, să protesteze împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de Covid. Cei coalizaţi în jurul deputatului Mihai Lasca, devenit la un moment dat unul dintre liderii acestor evenimente, au anunţat că renunţă la protestele de fiecare seară, pe motiv că s-au răsuflat şi că au nevoie de un plan de atac serios.

Nu de aceeaşi părere au fost alţi circa 45 de manifestanţi, care au ţinut să pornească în marş, contrându-se cu jandarmii.

Apropiaţii lui Lasca le-au şi spus celor prezenţi că protestele cu 30 de oameni nu rezolvă multe lucruri şi le-au recomandat să plece acasă, înainte de ora 20, ora de intrare în vigoare a restricţiilor de noapte din Oradea. Astfel, în Piaţa Unirii au rămas câţiva protestatari, cărora, însă, în jurul orei 20 li s-au adăugat alţii.

După minute în şir de stat la discuţii în Piaţa Unirii, manifestanţii au decis că pornesc într-un marş oricum, spunând că nimeni nu îi poate opri. Atunci jandarmii i-au rugat să meargă numai pe trotuar, iar manifestanţii s-au conformat.

Majoritatea covârşitoare a celor prezenţi nu poartă mască de protecţie, iar unii dintre ei au venit chiar cu copiii.

Cei circa 45 de oameni au pornit spre Piaţa Independenţei, fluierând, fluturând steauguri şi strigând sloganuri precum „Jos masca”, „Bihoru”, „Ruşine, ruşine să vă fie”, sau „Jos sistemul”.

Marşul s-a încheiat fără incidente. Protestatarii au ajuns în Piaţa Unirii, cântând – fiecare după cum şi cât a ştiut – imnul României, dar nu au vrut să plece, într-o primă fază spunând că vor rămâne până la dimineaţă, scrie ebihoreanul.ro.