Diana Şoşoacă, revoltată din cauza noilor restricţii ale Guvernului. „Ne întoarcem la dictatură”

Senatoarea exclusă din grupul AUR a criticat restricţiile impuse de Guvern persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Diana Șoșoacă susţine că măsurile nu vor împiedica să protesteze, fiind de părere că ne întoarcem la comunism.

30 iul. 2021, 09:49
Diana Şoşoacă, revoltată din cauza noilor restricţii ale Guvernului. „Ne întoarcem la dictatură”

Diana Şoşoacă a contestat noile măsuri de limitare de răspândire a noului coronavirus care vor intra în vigoare de la 1 august.

„Mitinguri au interzis pe toată perioada pandemiei încălcând Constituția. Din păcate, ne întoarcem la dictatură, pentru că avem inclusiv o încălcare a Codul de la Nürnberg pentru că aceste vaccinuri sunt în faza de testare.

Se pare că noi copiem modelul francez, dar acolo sunt milioane de oameni pe străzi. Ne întoarcem la dictatură. Este o dictatură neonazistă”, a declarat Diana Șoșoacă, la Realitatea PLUS.

Citeşte şi: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare ce intră în vigoare de la 1 august: Nunţi cu 400 de participanţi, competiții sportive cu tribunele pline

Începând din 1 august, mitingurile se vor putea organiza cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori; cu un număr de maximum 500 de persoane dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Participanții la demonstrații trebuie să poarte măști de protecție, să-și dezinfecteze mâinile când ajung în spațiul în care are loc manifestația, să păstreze distanța fizică de minimum 1 metru sau să aibă asigurată o suprafață de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil.

Citeşte şi: Lista medicamentelor esenţiale se modifică de la 1 august. Noi medicamente incluse