Diana Şoşoacă se dezlănţuie la adresa BOR, chiar în Postul Crăciunului: „Bă, vă iau pe toţi la rând! Legea talionului: ochi pentru ochi!”

Senatoarea Diana Şoşoacă a publicat pe pagina sa de socializare un nou vidoclip, în stilul agresiv, deja cunoscut, dar de data aceasta ţinta au fost chiar înalţii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, în ciuda faptului că Şoşoacă s-a declarat în nenumărate rânduri o practicantă creştină.

05 dec. 2022, 08:51
Diana Şoşoacă se dezlănţuie la adresa BOR, chiar în Postul Crăciunului: „Bă, vă iau pe toţi la rând! Legea talionului: ochi pentru ochi!”

Aflată într-o mașină, Șoșoacă s-a dezlănțuit la adresa ierarhiei Bisericii Ortodoxe Române, făcând unele afirmații care de-a dreptul şocante. Spre exemplu, la un moment dat, Șoșoacă afirmă că „Mănăstirea Frăsinei nu aparține Bisericii Ortodoxe Române”.

„Mănăstirea Frăsinei nu aparține Bisericii Ortodoxe Române, să vă intre bine-n cap: poporul român este stăpân peste clădirile și terenurile Bisericii! Niciun ierarh nu poate decide la Frăsinei”, a urlat ea.

Purtată de valul de acuze, jigniri şi ameninţări la adresa prelaţilor, Diana Şoşoacă a încurcat unele nume, numindu-l pe Mitropolitul Irineu al Olteniei drept „Ioan”.  Ea l-a „somat” pe Patriarhul Daniel să-i demită pe Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului și pe Mitropolitul Irineu al Olteniei.

„Preafericite Daniel, destituie-i pe Varsanufie și pe Irineu. Noi suntem stăpânii noștri, nu altcineva”, a tunat senatoarea. Ea a spus că declară un ultimatum, în acest sens, amenințând că dacă nu i se face voia, va declanșa „jihadul” şi va seculariza averile BOR, la fel ca regimul comunist.

„Ce vreți mă, secularizarea averilor? Vreți să le luăm înapoi? Să vedeți că poporul român este stăpânul averilor Bisericii? Vi s-a urcat la cap: prea mulți bani, prea multă merțane”, a țipat senatoarea în cameră.

Citeşte şi: George Simion (AUR): „Mulți români regretă că în 2000 a fost ales Iliescu președinte și nu Vadim!” | EXCLUSIV

La un moment dat, senatoarea Şoşoacă a dezvăluit,voalat, şi care este, de fapt, nemulţumirea sa legată de ierarhii BOR, şi anume faptul că au refuzat să o sprijine politic.

„Am fost pe la fiecare dintre voi și v-am rugat să ajutați poporul român. Voi nu mai sunteți oamenii lui Dumnezeu, ci oamenii globaliștilor și vă bateți joc de toți”, a spus ea.

Șoșoacă i-a insultat și pe români, despre care a spus că sunt „proști” și dacă nu se vor „revolta” la comanda ei, „veți muri, nu că proști, ci vai mama voastră. Veți dispărea”.

„Dacă vreun preot sau călugăr care a lucrat cu mine pățește ceva, vă distrug. Pe românește. Ceea ce le veți face voi lor, vom face noi vouă. Legea talionului: ochi pentru ochi. Bă, vă iau pe toți la rând”, a mai spus Şoşoacă.

Nu este prima dată când senatoarea atacă Biserica Ortodoxă, dar este primul atac de acest fel de când a intrat în politică.

În 2017, cu doar doi înainte de a se lansa ca „politician creștin”, ea cerea intervenția statului împotriva părinților care-și duc copiii la pelerinajul de Sf. Parascheva. Ea numea sfintele moaște drept „ morți putreziți”.

Citeşte şi: George Simion (AUR) avertizează: „Globaliștii vor să creeze un guvern global. Românii nu vor mai putea decide pentru ei” | EXCLUSIV