Diana Şoşoacă vrea să candideze la Primăria Iaşi. „Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face!”

Diana Șoșoacă, senatoare de Iași, a făcut o declarație surprinzătoare, sugerând că ia în calcul o posibilă candidatură la Primăria Iași. Motivația acestei decizii pare să fie legată de un presupus conflict de opinii legat de politica externă a României.

27 mart. 2024, 19:24
Diana Şoşoacă vrea să candideze la Primăria Iaşi. „Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face!”
Diana Şoşoacă vrea să candideze la Primăria Iaşi. "Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face!"

Diana Şoşoacă vrea să candideze la Primăria Iaşi. Într-o intervenție în plenul Consiliului Local, Diana Șoșoacă a criticat poziția primarului Mihai Chirica, pe care l-a acuzat de „înaltă trădare” pentru că susține independența Republicii Moldova în detrimentul unirii cu România. Această declarație vine în contextul marcării Zilei Unirii Basarabiei cu România.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone îi desfințează pe cei de la USR: „Nu mi-e frică de Bau-Bau. Nu mă retrag!”

Mihai Chirica a subliniat importanța susținerii Republicii Moldova de către România, argumentând că statul vecin ar trebui să aspire la prosperitate și independență. În schimb, Diana Șoșoacă consideră că susținerea unirii cu România ar trebui să fie prioritară. „Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios să candidez la primăria Iaşiului. Cred că voi candida”, a spus Diana Şoşoacă.

Subliniind nemulțumirea ei față de acțiunile primarului, Diana Șoșoacă a sugerat că ar putea intra în cursa electorală. Aceasta ar marca o schimbare semnificativă în peisajul politic local, având în vedere că Diana Șoșoacă a fost aleasă senator de Iași în 2020, pe listele AUR, iar în 2021 a fost exclusă din partid și a fondat propria formațiune politică, SOS România.

Citeşte şi: Horia Constantinescu intră în politică. Şeful ANPC candidează la Constanţa din partea Coaliţiei

Diana Șoșoacă este cunoscută pentru pozițiile sale controversate și pentru implicarea activă în diverse dezbateri politice. Posibila sa candidatură la Primăria Iași ar putea aduce o nouă dinamică în competiția electorală locală și ar putea fi urmărită cu interes de către cetățenii și analiștii politici.