DIESELGATE. Trei milioane de maşini Volkswagen, inclusiv din România, vor avea nevoie de modificări

Peste trei milioane de maşini vândute de Volkswagen în Europa, inclusiv în România, vor avea nevoie de modificări mecanice pentru a rezolva problema emisiilor de noxe.

22 oct. 2015, 06:51
DIESELGATE. Trei milioane de maşini Volkswagen, inclusiv din România, vor avea nevoie de modificări

Conducerea companiei germane Volkswagen anunţă că automobilele care vor fi rechemate în service pentru modificări complexe sunt dotate cu motoare de 1,6 litri. Înainte, constructorul de maşini dăduse asigurări că va fi suficientă o reconfigurare a software-ului. În total, Volkswagen a vândut 11 milioane de maşini echipate cu un program care trişează la testele de măsurare a noxelor.

Citeşte şi Scandalul Volkswagen, încep procesele. Acţionarii cer despăgubiri de 40 de miliarde de euro

Pe de altă parte, directorul general al producătorului auto german, Matthias Mueller, a avertizat că Volkswagen ar putea fi nevoit să pună deoparte o sumă mai mare față de de provizioanele de 6,5 miliarde de euro alocate până acum pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluării, dacă sunt afectate vânzările de mașini. „Suma de 6,5 miliarde de euro reprezintă rechemările la service. Pot doar specula în privința viitoarelor provizioane. Dacă vor exista schimbări în volumele de vânzări, vom reacționa rapid„, a declarat şeful Volkswagen, după ce a vizitat sediul central al companiei din orașul german Wolfsburg.

Citeşte şi DIESELGATE. Volkswagen amână lansarea noilor maşini. Softul ilegal a fost instalat şi pe modelele 2016

Luna trecută, producătorul auto german a anunțat că va constitui provizioane de 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluării. Dar numai în SUA amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

VW ar putea primi amenzi și în Germania, Coreea de Sud și în alte state, după finalizarea investigațiilor autorităților de reglementare.