Dieta: Cireşe şi căpşuni pentru o siluetă de vis. Slăbeşte cu ajutorul celor mai delicioase fructe

In aceasta perioada din an, tarabele pietelor abunda in cirese si capsuni. Si cum sa treci indiferenta pe langa ele, cand arata atat de bine si stii cat de incantate sunt papilele tale gustative de aroma lor ce ne duce cu gandul la vacanta de vara.

28 mai 2014, 08:44
Dieta: Cireşe şi căpşuni pentru o siluetă de vis. Slăbeşte cu ajutorul celor mai delicioase fructe

Insa, gustul delicios nu este singurul motiv pentru care nu ar trebui sa treaca nicio zi fara sa mancam cirese si capsuni. Primele fructe ale verii au mari beneficii pentru sanatate, dar mai ales pentru pierderea in greutate.

Ciresele, micile minuni ale verii

Ciresele sunt bogate in antioxidanti, o simpla ceasca de cirese contine peste 4.000 de antioxidanti. Pe numele lor antocianine, acesti antioxidanti pe care ii gasim si in afine, protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi (incetinesc procesul de imbatranire) au rolul de a reduce riscul aparitiei bolilor de inima si al cancerului. Tot antocianinele sunt responsabile cu imbunatatirea memoriei.

Insa, ciresele nu contin numai antioxidanti. Delicioasele fructe sunt pline de vitamine si minerale, continand vitamine din grupul B-urilor (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina A si vitamina E, dar si minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu si potasiu. Si partea cea mai buna acum urmeaza: ciresele sunt foarte sarace in calorii si au un continut ridicat de apa. Tocmai de aceea, sunt excelente in curele de slabit.

Si daca nu v-am convins inca, va mai spun ca sunt o adevarata sursa de fibre si carbohidrati buni, se digera lent, fapt care face ca nivelul zaharului din sange sa ramana la cote normale. Si pentru ca au si un indice glicemic mic, ne furnizeaza energia de care corpul nostru are nevoie.

Citeşte mai mult pe ele.ro