Dieta cu căpşuni, perfectă pentru startul sezonului cald: „Sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre”

Dieta cu căpşuni, perfectă pentru startul sezonului cald. Fructele sunt de nelipsit, în special vara, şi asigură o varietate de nutrienți valoroși pentru organism și contribuie la eliminarea toxinelor acumulate iarna.

18 mai 2022, 18:03
Dieta cu căpşuni, perfectă pentru startul sezonului cald: „Sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre”

Dieta cu căpşuni, perfectă pentru startul sezonului cald. Fructele sunt o opțiune excelentă pentru a purifica organismul şi de asemenea, specialiștii recomandă mai ales fructele de sezon. Căpșunele se află pe lista celor mai iubite fructe, pentru că oferă prospețime, dar și foarte multe vitamine și minerale esențiale pentru funcționarea normală a organismului.

Citeşte şi: Cum să faci spumă de căpşuni folosind doar trei ingrediente. E delicioasă şi se prepară foarte rapid

Dieta cu căpşuni, perfectă pentru startul sezonului cald

Cu toate acestea, înainte să consumi căpşuni trebuie să te asiguri că sunt cât mai naturale, de origine organică. Foarte multe tipuri de căpșune găsite în comerț conțin cantități mari de pesticide, substanțe care ne pot afecta în mod însemnat organismul.

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu a dezvăluit de ce dieta cu căpșune este perfectă pentru startul sezonului cald. „Iata cateva motive care ar trebui sa ne stimuleze apetitul pentru fructele de sezon: reprezinta cel mai natural desert, contine o mare cantitate de apa de care organismul are atata nevoie, sunt bogate in fibre, stimuleaza memoria, nu contin LDL (colesterol rau), mentin rezerva alcalina a organismului si nu in ultimul rand iti dau o stare de bine general dupa ce le consumi.

Căpșunile, ca și alte fructe de pădure, sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și flavonoizi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ca parte a unei diete echilibrate, ele pot ajuta la prevenirea a numeroase simptome; constipatie, inflamatie, pofta de dulce, etc.

Ele contin si multa apa, zaharuri, vitamina A si K si complex de vitamine B, minerale si flavonoide care protejeaza celula de atacul radicalilor liberi. Sunt dulci si parfumate si au actiune diuretica, laxative, antianemianta si ajuta la reducerea nivelului de colesterol seric.

Conținutul de nutrienți a 100 de grame de căpșune crude este: Calorii: 33 Apă: 91% Proteine: 0,7 grame Carbohidrați: 7,7 grame Zahăr: 4,9 grame Fibre: 2 grame Grăsimi: 0,3 grame”, explică Lygia Alexandrescu, la Antena 3.