Dieta cu miere, lămâie şi scorţişoară. Dai jos 2-3 kilograme în doar 7 zile şi n-ai probleme cu glicemia

Pierderea in greutate se poate transforma intr-un adevarat cosmar. Dietele stricte sunt periculoase pentru ca afecteaza si starea mentala. Pentru a slabi in mod eficient, este important sa ai activitate fizica, sa bei apa si sa ai o alimentatie sanatoasa.
Alina Costache
26 mai 2024, 10:44
Dieta cu miere, lămâie şi scorţişoară. Dai jos 2-3 kilograme în doar 7 zile şi n-ai probleme cu glicemia

Dieta cu miere și scorțișoară duce la accelerarea metabolismului, deci arzi mai eficient caloriile. Scorţişoara, un condiment foarte apreciat, se poate transforma într-un adevărat aliat în curele de slăbire în combinaţie cu mierea de albine.

Vrei să scapi cât mai ușor și repede de 3 kilograme? Dieta cu scorțișoară, lămâie și miere te poate ajuta să dai jos în doar 7 zile câteva kilograme bune. În plus, toate aceste ingrediente au numeroase beneficii pentru sănătate.

Scorțișoara
Scorțișoara ajută la îmbunătățirea procesului digestiv și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. În plus, dă rapid senzația de sațietate, ajută la un tranzit bun și favorizează scăderea în greutate. Scorțișoara este recunoscută pentru faptul că accelerează metabolismul și permite arderea rapidă a grăsimilor stocate.

Lămâia
Lămâia este un antioxidant foarte eficient și este adesea recomandată în curele de slăbire. Acest fruct conține flavonoide care fac posibilă lupta împotriva bolilor cardiovasculare, colesterolului din sânge și protejarea organismului împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea celulelor corpului și pentru mai multe patologii. Totodată, lămâia este bogată în fibre solubile, care taie pofta de mâncare și te determină să reduci cantitatea de alimente consumate.

Mierea
Mierea este înlocuitorul ideal al zahărului. Este un excelent antioxidant și protejează organismul de mai multe patologii, în principal cardiovasculare. Mierea este considerată un prebiotic, reglând astfel nivelul zahărului din sânge și al grăsimii corporale.

Dieta cu orez brun te scapă de un surplus de 13 kilograme înainte de „proba costumului de baie”

Dieta cu miere, lămâie şi scorţişoară. Rețeta de slăbit.

  • lingură de scorțișoară măcinată
    jumătate de lămâie
    2 linguri de miere
    250 ml apă

Amestecă scorțișoara, sucul unei jumătăți de lămâie și mierea, până obții o textură netedă. Adaugă treptat apă călduță. Bea dimineața pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun, și seara, înainte de culcare.

Atenție! Această băutură nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni renale și biliare, arsuri la stomac sau ulcer, precum și în cazurile de alergii la citrice. Scorțișoara nu este recomandată femeilor însărcinate.

Beneficiile mierii și ale scorțișoarei
Folosite separat, atât mierea, cât şi scorţişoara au proprietăţi uimitoare, datorită multitudinii de nutrienţi pe care le conţine fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.

Un studiu publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition a arătat că scorţişoara are un rol semnificativ în reducerea grăsimii corporale.

Băutura cu miere, lămâie şi scorţisoara care accelerează metabolismul. Are efecte imediate!

Pacienţilor prediabetici li s-au administrat 500 mg de scorţişoară  (echivalentul a jumătate de linguriţă) dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni. În urma acestui studiu, s-a observat că un consum de aproximativ 3 grame (o linguriţă şi jumătate) de scorţişoară pe zi a dus la o îmbunătăţire a funcţiilor insulinei.

Scorțișoara scade apetitul
Un alt efect benefic al scorţişoarei în curele de slăbit? S-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce.

Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

Dieta cu miere, lămâie şi scorţişoară. Precauţii şi contraindicaţii

Scorţişoara este contraindicată în cazul femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează, bolnavilor de ulcer, copiilor cu vârsta sub 2 ani şi persoanelor alergice la acest condiment.

De asemenea, administrarea îndelungată a scorţişoarei de către persoanele diabetice poate duce la creşterea riscului de hipoglicemie sau la scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.

Este bine de ştiut că scorţişoara interacţionează cu medicamente pentru scăderea glucozei sau cele de subţiere a sângelui. Persoanele cu probleme hormonale vor consulta medicul înainte de administrarea internă a condimentului.

Scorţişoara în doze mari sau sub formă de ulei esenţial nu este indicată femeilor însărcinate şi copiilor.

Sfaturi practice

Prin gătire, scorţişoara devine amară – adaug-o la sfârşit!

Spynews
Star Matinal. Nick Rădoi, primele declarații după cele patru operații dificile suferite. Milionarul a revenit în România: "Au fost niște momente foarte grele..." / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Insula din Mediterană unde româna este una dintre cele mai vorbite limbi. Este un paradis turistic pentru români și nu numai
Capital.ro
A DISPĂRUT comoara României. Totul a ajuns la STRĂINI
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
BNR face un nou anunț pentru românii care au împrumuturi la bănci
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Încă o vedetă a semnat cu Antena Stars! Este foarte talentată, are piese în trending, dar are și o viață controversată! De când o poți vedea pe tv și în ce fel de format
Spynews
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit înecat în Lacul Snagov. Dragoș era tatăl unei fetițe de doar 2 anişori / FOTO
Evz.ro
Roxana Vancea, fosta asistentă de la „Neatza”, revine în televiziune
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
Playsport.ro
Surpriză URIAȘĂ! Cine comentează la PRO TV meciul România - Ucraina
kanald.ro
Cât a costat rochia de nuntă a Anei-Maria Barnoschi? Aceasta nu s-a uitat la bani
Capital.ro
Doliu național. România a pierdut un MARE NUME: A plecat să slujească îngerii
StirileBZI
Comisia Europeană taxează importul de mașini electrice din China! Este favorizată Tesla?
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Campania „Avem același sânge” 2024 continuă în București pe 17 iunie
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?