Dieta de 3 zile susţinută de ştiinţă – Arzi de 3 ori mai multe kilograme

Iată o dietă căreia nu îi poţi întoarce spatele: nu implică număratul caloriilor, nu trebuie să elimini grupuri de alimente, dar implică o mulţime de alimente ecologice, locale, de sezon. Şi să nu uităm: în cadrul acestei diete vei mânca cereale integrale sănătoase şi multe produse din natură.

29 oct. 2014, 10:26
Dieta de 3 zile susţinută de ştiinţă – Arzi de 3 ori mai multe kilograme

Planul pe care ti-l prezentam astazi se numeste Noua Dieta Nordica (New Nordic Diet, in original) sau NND. Planul alimentar, creat de nutritionisti in 2004, tocmai a inceput sa primeasca si mai multa atentie in ultima perioada, deoarece dieta este mult mai eficienta decat alte diete (cum ar fi dieta mediteraneana) in ceea ce priveste scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si declansarea procesului de slabire de durata.

Te-ai saturat sa auzi de diete regionale, axate doar pe anumite zone? Te intelegem, dar iata de ce ar trebui sa ii acorzi o sansa noii diete nordice: mai multe studii recente care folosesc biomarkeri de sange arata ca Noua Dieta Nordica are beneficii semnificative si dovedite pentru inima ta si pentru starea generala de sanatate.

La fel ca dieta mediteraneana, Noua Dieta Nordica te incurajeaza sa mananci multe fructe si legume proaspete, fasole si leguminoase, nuci si seminte, fructe de mare si cereale integrale. Insa Noua Dieta Nordica se diferentiaza de celelalte diete prin faptul ca pledeaza pentru consumul alimentelor ecologice, organice, ori de cate ori este posibil, punand un accent mare pe produsele alimentare de sezon cultivate pe plan local si in mod responsabil (agricultura ecologica).

Esti gata sa slabesti si sa iti imbunatatesti starea de sanatate cu Noua Dieta Nordica?

Incearca planul alimentar pe 3 zile, adaptat de la bucatarii si nutritionistii de la Universitatea din Copenhaga, pe care il gasesti pe feminis.ro.