Dieta de 7 zile cu dovlecei: Cea mai simplă modalitate de a slăbi pe perioada verii

Cea mai simpla solutie pentru a slabi sanatos pe perioada verii, dieta cu dovlecei este simpla si plina de avantaje.

08 iun. 2015, 09:16
Dieta de 7 zile cu dovlecei: Cea mai simplă modalitate de a slăbi pe perioada verii

Dovleceii se gasesc din belsug in piete si sunt ieftini, sanatosi si ii poti prepara in multe variante, toate prietene cu silueta ta.

Cunoscuti si sub denumirea de zucchini, dovleceii tineri contin cantitati considerabile de apa, fibre alimentare care iti potolesc rapid foamea, te ajuta sa ai energie, sustin metabolismul si previn sau trateaza tulburarile digestive, cum ar fi constipatia.

Dovleceii au un aport caloric foarte mic, mai exact 15 calorii la 100 de grame. Dincolo de calorii, dovleceii furnizeaza organismul multe alte substante fantastice: vitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, acid folic), vitamina C, potasiu, magneziu, calciu si fosfor.

Cum tii dieta cu dovlecei

Poti consuma dovleceii in stare cruda, in salate prospete si revigorante, la gratar sau fripti usor in tigaie cu putin ulei de masline, sare, piper si usturoi. Supa de dovlecei este si ea un preparat delicios, satios si benefic pentru silueta ta, iar daca faci un sos simplu din dovlecei, rosii si busuioc, poti servi chiar si o portie de paste integrale in cadrul dietei.

Citeşte mai mult pe ele.ro