Dieta de vară. Topul alimentelor care nu-ţi lasă costumul de baie în şifonier când pleci în vacanţă

Nutriționiștii au identificat unele dintre cele mai ideale alimente pe care le poți savura fără grijă în acest sezon călduros.
Filip Stan
04 iun. 2024, 12:53
Dieta de vară. Topul alimentelor care nu-ţi lasă costumul de baie în şifonier când pleci în vacanţă

Dieta estivală. Vara este asociată de majoritatea femeilor, dar nu numai, cu pierderea în greutate și cu presiunea de a avea un corp „gata de plajă”. Dar treci și tu prin această fază, trebuie să știi că acest sezon alte câțiva aliați pe măsură. Astfel, este o perioadă mai ușoară pentru a pierde în greutate prin mijloace sănătoase, pentru că există mai multe preparate ideale pentru a fi integrate în dietă și pentru a te ajuta să slăbești, iar mai jos îți vom enumera câteva dintre ele.

Salate de vară
Consumul unei game largi de legume proaspete este o modalitate excelentă de a pierde în greutate în timpul verii. „Consumând alimente integrale bogate în vitamine și minerale, veți furniza celulelor ceea ce au nevoie pentru a vă asigura că metabolismul dumneavoastră se accelerează. Cel mai bun mod de a încorpora aceste alimente în dieta ta în această vară? O salată de vară delicioasă”, spune  spune Daryl Gioffre, nutriționist certificat, potrivit bestlife.

Ce are Mihaela Bilic în frigider. A „scăpat” imaginea pe Internet, iar fanii au taxat-o: „Așa arată”

Trebuie să te axezi pe alimentele verzi cu frunze închise la culoare, roșii, castraveți, ardei, dovlecei, morcovi, avocado, fructele proaspete, leguminoasele refrigerate, nucile și semințele, care pot fi adaosuri excelente la salată.

Smoothieuri
În continuare, Gioffre recomandă să optezi pentru smoothie-urile de vară, care sunt o modalitate ușoară de a încorpora nutrienți și de a te asigura că organismul tău primește toate vitaminele, mineralele, fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase de care are nevoie.

Adăugați fructe de pădure bogate în antioxidanți, verdețuri cu frunze, cum ar fi kale, unt de arahide sau semințe și pudră de proteine pentru o rețetă care vă va oferi și sațietate de lungă durată.

Fructe de pădure
Atunci când nu aveți timp să faceți un smoothie, o gustare cu fructe de pădure proaspete vă poate conferi multe dintre aceleași beneficii.

„Fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în fibre și potrivite pentru a promova un intestin și o digestie sănătoasă”, spune Gioffre. În special, el recomandă afinele, menționând că acestea sunt „unul dintre cele mai dense alimente nutritive pe care le puteți mânca”.

„Sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, care s-au dovedit a oferi ameliorarea anxietății și a stresului, ceea ce poate ajuta la reducerea șanselor de supraalimentare din cauza stresului”, spune el.

Ardei
Practic, toate legumele fără amidon sunt sărace în calorii, așa că este greu să dai greș în alegerea ta.

Michael O. McKinney, nutriționist certificat, recomandă în special ardeii, menționând că sunt deosebit de versatili și pot fi folosiți într-o serie de feluri de mâncare și consumați fie cruzi, fie la grătar. Culorile lor strălucitoare și gustul crocantul îi fac perfecți pentru a fi folosiți la salate sau ca gustare în timpul lunilor călduroase de vară.

„Ardeii sunt săraci în calorii și bogați în vitamine, în principal în vitamina C. Ei adaugă gust și volum la mese, ceea ce vă menține senzația de sațietate fără a consuma multe calorii în exces”, spune el.

 

Pepene verde
Orice fructe proaspete care vă plac sunt un bun adaos la dieta de vară. Cu toate acestea, experții spun că pepenele roșu poate fi deosebit de benefic, dat fiind conținutul său extraordinar de ridicat de apă.

„Pepenele roșu este unul dintre cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate pe timp de vară, deoarece conține aproximativ 90 %, are un conținut scăzut de zahăr și este bogat în vitaminele A și C și antioxidanți”, spune Gioffre.

 

Dieta keto lasă urme: riscuri pentru inimă şi pentru rinichi pe termen lung

Dieta ketogenă nu este nouă, iar beneficiile acesteia, caracterizată printr-un conţinut foarte scăzut de carbohidraţi, cantitate moderată de proteine ​​şi bogată în grăsimi, au fost constatate prin numeroase studii.

În acelaşi timp, însă, s-a înregistrat şi o creştere a studiilor care avertizează asupra posibilelor riscuri ale acestui tip de plan alimentar care trebuie urmat sub stricta supraveghere a nutriţionistului.

Cel mai recent studiu a scos în evidenţă posibilele consecinţe negative asupra inimii şi a rinichilor.

Un studiu realizat de Universitatea din Texas Health Science Center din San Antonio, în colaborare cu alte universităţi şi institute de cercetare din Statele Unite ale Americii, a dezvăluit că o dietă ketogenă pe perioade prelungite, fără pauze, ar putea promova îmbătrânirea celulară.

Musaca grecească, rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci dacă ti-e dor de vacanțele în Grecia

Studiul a fost publicat în jurnalul Science Advances.

Studiu făcut în laborator, pe şoareci
Cercetarea a fost realizată în laborator, folosindu-se şoareci ca şi cobai, pentru a înţelege posibilele efecte neexplorate ale dietei ketogene pe termen lung.

Aşa cum se întâmplă adesea în aceste studii, cercetătorii americani au administrat două tipuri diferite de dietă ketogenă la două grupuri de şoareci, de vârste diferite.

Analizând efectele stilului alimentar diferit, s-a descoperit că, pe termen lung, dieta ketogenă ar favoriza îmbătrânirea celulelor, aşa-numita senescenţă, şcu consecinţe negative asupra funcţiilor cardiace şi renale.

Acelaşi studiu, însă, a dat şi o veste bună: este suficient să întrerupem dieta ketogenă pentru perioade scurte, pentru a elimina acest posibil efect secundar şi a evita astfel îmbătrânirea celulară mai rapidă, cu toate consecinţele în cascadă, în special asupra inimii şi a rinichilor.

Descoperirea venită din Statele Unite este de fapt confirmarea a ceva care este deja aplicat în dieta ketogenă, nutriţioniştii prevăzând în general o fază de 3 săptămâni a acestui regim alimentar special, urmată de o perioadă de pauză de o săptămână, aşa-numita diet break.

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Sucul care nu te lasă să îmbătrânești. Este bogat în colagen și i se mai spune și ”aurul mov al frumuseții”
Capital.ro
Schimbare permis auto 2025. Vor fi refuzați. Avertisment pentru șoferii care au doar bani cash la ei
Playtech.ro
Noroc uriaș pentru o singură zodie în următorii 10 ani. Schimbările apar chiar din februarie 2025 în viața acestor nativi
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
wowbiz.ro
Catinca Roman și fiica ei, Călina, concurente la Asia Express 2025! Cele două participă împreuna în sezonul 8
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Bolile care pun frână șoferilor. Până la ce vârstă poți să conduci
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață
Cancan.ro
După Ingrid Baciu, România mai pierde încă un astrolog. A murit după o luptă grea cu cancerul
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Decizia lui Călin Georgescu. Anunțul oficial al avocatei sale după verdictul ȊCCJ
StirileBZI
Ce se întâmplă cu prețurile la energie dacă va fi prelungită plafonarea și după data de 1 aprilie 2025
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
Cine e suspectul reținut în cazul crimei de la Bragadiru. Cum a fost ucisă Marina și ascunsă în cimitirul de mașini
substantial.ro
Nicușor Dan își pregătește campania prezidențială cu un buget estimat de 2-3 milioane euro
MediaFlux
AMENZI de 27.000 de lei pentru români! Ce documente se depun pentru a scăpa de contravenție
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Umbra lui Elon Musk deasupra democrației europene: ”susține extrema dreaptă în toată Europa” – afirmă Olaf Scholz