Dieta de vară. Topul alimentelor care nu-ţi lasă costumul de baie în şifonier când pleci în vacanţă

Nutriționiștii au identificat unele dintre cele mai ideale alimente pe care le poți savura fără grijă în acest sezon călduros.
Filip Stan
04 iun. 2024, 12:53
Dieta de vară. Topul alimentelor care nu-ţi lasă costumul de baie în şifonier când pleci în vacanţă

Dieta estivală. Vara este asociată de majoritatea femeilor, dar nu numai, cu pierderea în greutate și cu presiunea de a avea un corp „gata de plajă”. Dar treci și tu prin această fază, trebuie să știi că acest sezon alte câțiva aliați pe măsură. Astfel, este o perioadă mai ușoară pentru a pierde în greutate prin mijloace sănătoase, pentru că există mai multe preparate ideale pentru a fi integrate în dietă și pentru a te ajuta să slăbești, iar mai jos îți vom enumera câteva dintre ele.

Salate de vară
Consumul unei game largi de legume proaspete este o modalitate excelentă de a pierde în greutate în timpul verii. „Consumând alimente integrale bogate în vitamine și minerale, veți furniza celulelor ceea ce au nevoie pentru a vă asigura că metabolismul dumneavoastră se accelerează. Cel mai bun mod de a încorpora aceste alimente în dieta ta în această vară? O salată de vară delicioasă”, spune  spune Daryl Gioffre, nutriționist certificat, potrivit bestlife.

Ce are Mihaela Bilic în frigider. A „scăpat” imaginea pe Internet, iar fanii au taxat-o: „Așa arată”

Trebuie să te axezi pe alimentele verzi cu frunze închise la culoare, roșii, castraveți, ardei, dovlecei, morcovi, avocado, fructele proaspete, leguminoasele refrigerate, nucile și semințele, care pot fi adaosuri excelente la salată.

Smoothieuri
În continuare, Gioffre recomandă să optezi pentru smoothie-urile de vară, care sunt o modalitate ușoară de a încorpora nutrienți și de a te asigura că organismul tău primește toate vitaminele, mineralele, fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase de care are nevoie.

Adăugați fructe de pădure bogate în antioxidanți, verdețuri cu frunze, cum ar fi kale, unt de arahide sau semințe și pudră de proteine pentru o rețetă care vă va oferi și sațietate de lungă durată.

Fructe de pădure
Atunci când nu aveți timp să faceți un smoothie, o gustare cu fructe de pădure proaspete vă poate conferi multe dintre aceleași beneficii.

„Fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în fibre și potrivite pentru a promova un intestin și o digestie sănătoasă”, spune Gioffre. În special, el recomandă afinele, menționând că acestea sunt „unul dintre cele mai dense alimente nutritive pe care le puteți mânca”.

„Sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, care s-au dovedit a oferi ameliorarea anxietății și a stresului, ceea ce poate ajuta la reducerea șanselor de supraalimentare din cauza stresului”, spune el.

Ardei
Practic, toate legumele fără amidon sunt sărace în calorii, așa că este greu să dai greș în alegerea ta.

Michael O. McKinney, nutriționist certificat, recomandă în special ardeii, menționând că sunt deosebit de versatili și pot fi folosiți într-o serie de feluri de mâncare și consumați fie cruzi, fie la grătar. Culorile lor strălucitoare și gustul crocantul îi fac perfecți pentru a fi folosiți la salate sau ca gustare în timpul lunilor călduroase de vară.

„Ardeii sunt săraci în calorii și bogați în vitamine, în principal în vitamina C. Ei adaugă gust și volum la mese, ceea ce vă menține senzația de sațietate fără a consuma multe calorii în exces”, spune el.

 

Pepene verde
Orice fructe proaspete care vă plac sunt un bun adaos la dieta de vară. Cu toate acestea, experții spun că pepenele roșu poate fi deosebit de benefic, dat fiind conținutul său extraordinar de ridicat de apă.

„Pepenele roșu este unul dintre cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate pe timp de vară, deoarece conține aproximativ 90 %, are un conținut scăzut de zahăr și este bogat în vitaminele A și C și antioxidanți”, spune Gioffre.

 

Dieta keto lasă urme: riscuri pentru inimă şi pentru rinichi pe termen lung

Dieta ketogenă nu este nouă, iar beneficiile acesteia, caracterizată printr-un conţinut foarte scăzut de carbohidraţi, cantitate moderată de proteine ​​şi bogată în grăsimi, au fost constatate prin numeroase studii.

În acelaşi timp, însă, s-a înregistrat şi o creştere a studiilor care avertizează asupra posibilelor riscuri ale acestui tip de plan alimentar care trebuie urmat sub stricta supraveghere a nutriţionistului.

Cel mai recent studiu a scos în evidenţă posibilele consecinţe negative asupra inimii şi a rinichilor.

Un studiu realizat de Universitatea din Texas Health Science Center din San Antonio, în colaborare cu alte universităţi şi institute de cercetare din Statele Unite ale Americii, a dezvăluit că o dietă ketogenă pe perioade prelungite, fără pauze, ar putea promova îmbătrânirea celulară.

Musaca grecească, rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci dacă ti-e dor de vacanțele în Grecia

Studiul a fost publicat în jurnalul Science Advances.

Studiu făcut în laborator, pe şoareci
Cercetarea a fost realizată în laborator, folosindu-se şoareci ca şi cobai, pentru a înţelege posibilele efecte neexplorate ale dietei ketogene pe termen lung.

Aşa cum se întâmplă adesea în aceste studii, cercetătorii americani au administrat două tipuri diferite de dietă ketogenă la două grupuri de şoareci, de vârste diferite.

Analizând efectele stilului alimentar diferit, s-a descoperit că, pe termen lung, dieta ketogenă ar favoriza îmbătrânirea celulelor, aşa-numita senescenţă, şcu consecinţe negative asupra funcţiilor cardiace şi renale.

Acelaşi studiu, însă, a dat şi o veste bună: este suficient să întrerupem dieta ketogenă pentru perioade scurte, pentru a elimina acest posibil efect secundar şi a evita astfel îmbătrânirea celulară mai rapidă, cu toate consecinţele în cascadă, în special asupra inimii şi a rinichilor.

Descoperirea venită din Statele Unite este de fapt confirmarea a ceva care este deja aplicat în dieta ketogenă, nutriţioniştii prevăzând în general o fază de 3 săptămâni a acestui regim alimentar special, urmată de o perioadă de pauză de o săptămână, aşa-numita diet break.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Călin Georgescu, conducătorul din umbră al României! Planul nu mai poate fi oprit
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Elena Lasconi, lovitură pentru Nicușor Dan. A scos dovezile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru șoferi în România. Se achită lunar 60 de lei către Primărie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Când intră pensia pe card în mai 2025. Ce trebuie să știe cei cinci milioane de pensionari
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…