Dieta femeii moderne

Stilul de viață este astăzi unul extrem de aglomerat. El se reflectă în activitățile de zi cu zi - nu avem timp pentru micul dejun, sport și multe alte lucruri importante, iar sănătatea are de suferit. Poți preveni problemele prin adoptarea unei alimentației sănătoase – ea este necesară pentru buna funcționare a organismului și, implicit, a creierului.

16 ian. 2018, 09:22
Dieta femeii moderne

Sunt câteva produse alimentare care trebuie să se regăsească în dieta ta zilnică. Ele sunt bogate în substanțe nutritive de care organismul are nevoie pentru a putea face față stilului de viață „bussy”, și anume:

Banană

Știm că nu trebuie să treacă nicio zi fără a mânca un fruct. Banana este un fruct foarte sănătos, bogat în potasiu, vitaminele B6 și C, fibre și carbohidrați. Recomandat este să fie mâncată la micul dejun. În plus, banana este un fruct foarte sățios.

Iaurt

Datorită probioticelor pe care le conține, iaurtul natural (iaurtul grecesc, de exemplu) trebuie să se regăsească în alimentația ta zilnică. Este foarte bun pentru întărirea sistemului imunitar și pentru energie. 

Roșii

La fel ca fructele, și legumele sunt foarte importante și necesare pentru sănătatea organismului. Bogate în vitamine, minerale și licopen – un antioxidant, roșiile sunt considerate un superaliment. Prepară-ți zilnic o salată din roșii și mănânc-o la masa de prânz. 

Cartofi dulci

Dacă ești în căutarea unei gustări sănătoase cartofii dulci sunt cea mai bună opțiune. Sunt sursă bogată de potasiu și vitaminele A și C, îmbunătățind nivelul de energie de care ai nevoie pentru a rezista întreaga zi. 

Ouă

Printre puținele alimente care conțin vitamina D se regăsește și gălbenușul. Alte vitamine prezente în ou sunt riboflavina și niacina, dar și minerale precum fosfor, mangan, fier, iod, cupru, calciu. Iar albul este surtsă importantă de proteine, care stimulează producția de colesterol bun (HDL). Oul poate fi fiert, prăjit, sub formă de omletă. Gătește-l așa cum îți place. Recomandat este să fie mâncat la micul dejun sau prânz.

Dieta cu citrice te menţine în formă