Dieta ketogenică. Cum sa slăbeşti 20 de kilograme mâncând grasimi şi proteine

Iata povestea unui tanar, Ramy Zabarah, care a adoptat dieta ketogenica. Dezvaluie el insusi cum a descoperit dieta, de ce a adoptat-o si cu ce rezultate.

13 mart. 2019, 08:51
Dieta ketogenică. Cum sa slăbeşti 20 de kilograme mâncând grasimi şi proteine

„Am aflat prima oara de dieta ketogenica intr-o frizerie. Nu as fi pus mare pret pe spusele frizerului meu, cu exceptia lucrurilor legate de par, daca tipul nu ar fi aratat precum cei care ajung pe coperta revistei Men’s Health.

Inalt, musculos, fara pic de grasime in jurul abdomenului asa ca eram convins ca trebuia sa stie cate ceva legat de adoptarea unui stil de viata sanatos. Asa ca am decis sa fiu atent la ce are de spus. Trebuie sa recunosc ca eu nu eram in forma, insa nici un caz disperat.

Nu mai facusem sport de cativa ani si, practic, mancam tot ce doream, cat de mult doream. Totusi nu aveam mai mult de 15-20 de kg in plus. Frizerul meu mi-a vorbit despre dieta, despre un program de fitness si de faptul ca a ajuns sa aiba corpul actual. In mai putin de 1 an. Dupa ce mi-a arat o fotografie cu elm-am lasat convins. Era timpul sa fac si eu o schimbare. 

Dieta

Pe scurt, dieta ketogenica este bogata in grasimi, moderata in proteina si cu putini carbohidrati care forteaza metabolismul sa intre in faza de ketoza. Adica organismul tau se va obisnui ca grasimea este cel mai important combustibil, pe care trebui sa il consume in totalitate. NU sa il depuna. Pe scurt, grasimea si nu glucoza sau zaharul va fi transformata in sursa principala de energie.

Dieta ketogenica inseamna folosirea unui nivel specifici de macronutrienti (grasimi, carbohidrati si proteine) pentru a ramane in starea respectiva. Pana la urma, probabil ca te intereseaza mai putin sa slabesti ci sa scapi de grasime. Pentru asta trebuie sa reduci la minimum consumul de carbohidrati si sa-l cresti cu 70-75% pe cel de grasimi.

Este nevoie de o saptamana ca organismul sa intre in aceasta faza, apoi vei incepe sa scazi in greutate in primele 2-3 saptamani de la adoptarea dietei. Eu am pierdut aproape 5 kg intr-o luna.

Asadar, asigura-te ca organismul nu are suficienti carbohidrati pentru a-i transforma in energie astfel incat sa inceapa sa arda grasimile si sa se transforme intr-o masina de ars grasimi. 

Miscare

In varful dietei mele keto, faceam antrenament cu greutati timp de o ora in fiecare dimineata, 5-6 zile pe saptamana si 30 de minute de cardio la intensitate ridicata de doua ori pe saptamana. Subliniez, intensitate ridicata pentru ca arzi cu atat mai multe grasimi cu cat ritmul cardiac este mai ridicat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.