Dieta lui Ilie Năstase vs dieta lui Ion Ţiriac. Cum se menţin în formă coloşii tenisului românesc

Ilie Năstase ocoleşte dulciurile la masă, iar pâinea îi este precum un arbitru care nu-i valida mingile ieşite în aut. De partea cealaltă, Ion Ţiriac vânează în fiecare an mistreţi, dar nu pune furculiţa pe nimic gras la masă.

02 mart. 2024, 14:12
Dieta lui Ilie Năstase vs dieta lui Ion Ţiriac. Cum se menţin în formă coloşii tenisului românesc

Ilie Năstase şi Ion Ţiriac au făcut un dublu de poveste pentru România. Ţiriac a continuat cu o carieră de campion în afaceri, devenind unul dintre miliardarii respectaţi ai lumii, Năstase a continuat parcursul boem din competiţii şi în viaţa privată, dar ambii au avut grijă, cu mici excepţii bahice, să arate impecabil la orice apariţie publică.

Ilie Năstase a fost dintotdeauna un bărbat elegant, admirat de reprezentantele sexului frumos, un mit urban vorbind de peste 2.500 de frumoase care i-au trecut prin pat.

Hainele nu mai pică la fel pe el, dar Nasty a rămas şi la acestă vârstă un frumos nebun elegant. “Am o dietă cu foarte multă carne şi fără pâine, fără dulciuri, fără alcool”, a povestit Ilie Năstase, deşi ultimul ingredient l-a cam dat de gol la verificările poliţiei cu etilotestul. Dacă iniţial a testat-o din curiozitate, ulterior, văzând rezultatele spectaculoase, acesta i-a devenit fidel.

Ilie Năstase nu se atinge de dulciuri şi pâine

“O ţin cam 3 luni – 3 luni jumătate şi pierd între 10 şi 15 kilograme. Mănânc dimineaţa – un ou, ceva şi la prânz mănânc târziu, pe la 4.00 – 5.00 şi nu mai mănânc până a doua zi. Asta e problema: dacă mănânci seara, se depune. Ştiu că dieta asta îmi face bine, poate altora nu, nu ştiu, eu am făcut- o şi mi-a mers bine şi continui să o fac”, a declarat, pentru Libertatea, Ilie Năstase.

Citeste si Ion Țiriac nu-și poate trata „boala”. Scoate din buzunar 3 milioane de dolari: „Mă împinge dracul în față!”

Acesta se supune unei discipline alimentare, reuşind să nu se atingă de cartofi, orez şi dulciuri. “La alcool mă abţin foarte greu, dar pot să beau seara un păhărel de vin roşu”, a recunoscut el.

Deşi dieta nu impune un efort fizic susţinut, Ilie Năstase arde calorii fie pe bicicletă la sală, fie pe terenul de tenis.

Ion Țiriac are 84 de ani și se menține chiar și la această vârstă într-o formă fizică impecabilă.

A avut până acum și un secret pentru silueta sa perfectă, care a fost dezvăluit, și nu de oricine, ci chiar de verișoara sa. Gata, acum se știe. Secretul pentru silueta neschimbată a lui Ion Țiriac a fost dezvăluit chiar de Mariana Stanciu, verișoara sa. Acesta a dat detalii despre cum se menține în formă miliardarul ajuns la respectabila vârstă de 84 de ani.

Legenda tenisului nu mănâncă niciodată măncare grasă. În primul rând că îi face rău la sănătate, dar şi pentru a se menține în formă.

„Ion ar mânca el şi un pic mai gras, ca pe vremuri, dar n-are ce face şi o lasă mai moale.Trebuie să aibă grijă şi de sănătate şi de siluetă. Probabil a moştenit de la mama lui, Ecaterina, care se trăgea din Alba Iulia, pofta asta pentru mâncăruri mai grase, obişnuite în Ardeal”, a spus Mariana Stanciu, în trecut, citată de impact.ro.

Ion Ţiriac are o pensie uriaşă în comparație cu prietenul său Ilie Năstase. Magnatul român este remunerat lunar de la stat cu 12.000 de lei, în timp ce „Nasty” a dezvăluit cu primește o pensie simbolică, în valoare de doar 1345 de lei. Astfel, Ţiriac primește o pensie de nu mai puţin de 9 ori mai mare decât a fostului său coleg de Cupa David.

Dieta-minune a lui Ion Țiriac care-l ajută să fie în formă maximă la 84 de ani. Verișoara lui l-a dat de gol: „Ion ar mânca el ca pe vremuri, dar n-are ce face şi o lasă mai moale”

Diferenţa între cei doi nu se face însă pe plan sportiv. Motivul principal pentru care Ţiriac a ajuns să câştige această sumă consistentă de la stat e legat de perioada de două decenii în care fostul mare campion a fost ofiţer în Ministerul de Interne, acolo unde a ieșit la pensie cu grad de colonel.

Magnatul primeşte de la stat 12.000 de lei pe lună, iar din 1999, acesta a ales să îi depună într-un cont pe care, din motive lesne de înțeles, nu are de gând prea curând să-l acceseze.

”Nasty” primește bani de la stat pentru gradul de general în rezervă, dar a anunţă că e gata să renunţe fără nicio problemă la ei. Este vorba despre suma de 1.345 de lei.