Dieta nutritivă care menţine ochii sănătoşi

O alimentație nutritivă nu este importantă doar pentru îmbunătățirea sănătății generale, ci și pentru sănătatea ochilor. Majoritatea lucrăm pe calculator și folosim gadget-urile, ceea ce îi afectează în timp. Pentru a preveni diferite afecțiuni oculare, include în dieta zilnică cât mai multe alimente sănătoase! 

11 sept. 2017, 08:20
Dieta nutritivă care menţine ochii sănătoşi

Creșterea aportului de antioxidanți și alte substanțe nutritive importante printr-o dietă nutritivă este considerată modalitatea prin care poți reduce riscul de cataractă și degenerescență maculară. Fiecare nutriment are beneficiile sale. De exemplu, vitamina A ne protejează de clipitul constant, iar vitamina C joacă un rol important în prevenirea glaucomului.

Alimentele care conțin acizi grași esențiali Omega-3 îmbunătățesc simptomele ochilor uscați și protejează mușchii oculari de diferite afecțiuni. În plus, vitaminele, betacarotenul, flavonoidele, luteina și zeaxantina, seleniul, vitamina E, zincul, ect., toate îmbunătățesc sănătatea ochilor. Nu știi cum să incluzi toate aceste substanțe nutritive în dieta zilnică? Mănâncă următoarele alimente.

Morcov

Mai ții minte când în copilărie mamele ne dădeau să mâncăm morcov ca să avem vederea bună? Ei bine, știau ele cât este de sănătoasă această legumă. Morcovul conține betacaroten, o substanță nutritivă care îmbunătățește funcția ochilor, inclusiv a retinei. 

Pește

Somonul, tonul și sardinele sunt surse bogate de acizi grași Omega-3. Aceștia protejează ochii de uscare, cataractă și degenerescență maculară.

Spanac

Legumele verzi ca spanacul, varza, avocado, fasolea verde și broccoli, toate conțin cantități mari de luteină și zeaxantină care au capacitatea de a preveni cataracta și degenerescența maculară.

Ou

Poți obține multe substanțe nutritive doar mâncând un ou. El conține două enzime importante – luteină și zeaxantină –, inclusiv zinc. 

Nuci și alune

Migdalele, nucile și fiscticul sunt surse importante de acizi grași esențiali Omega-3 și vitamina E, substanțe nutritive care mențin ochii sănătoși. În plus, toate tipurile de nuci sunt sănătoase și gustoase, ajutându-te să ai o vedere foarte bună.

Fructe de pădure și fructe citrice

Fructele ca portocala, lămâia, grepfrutul, afinele, zmeura, toate sunt sursă importantă de vitamina C, un compus nutritiv care scade riscul de cataractă și degenerescență maculară. Include aceste fructe nutritive în dieta zilnică.

Cum îţi îngrijeşti ochii?