Dieta potrivită pentru o vedere ageră

Din popor, morcovii sunt cunoscuţi ca fiind legume bune pentru ochi, fiindcă abundă în beta-caroten şi alte substanţe active care cresc acuitatea vizuală. Însă este de preferat să incluzi în dietă şi alte alimente, precum spanacul, citricele şi ouăle, fiindcă şi acestea au grijă de sănătatea ochilor tăi.

27 nov. 2014, 09:38
Dieta potrivită pentru o vedere ageră

Spanac împotriva bolilor oculare

Spanacul conţine luteină şi zeaxantină, două substanţe nutritive care acţionează ca antioxidanţi la nivelul ochilor. Astfel, un consum constant de spanac reduce cu 23% riscul de a suferi de afecţiuni oculare precum degenerescenţa maculară (provoacă distrugerea vederii centrale) sau cataractă. Surse importante în aceşti antioxidanţi sunt şi salata, varza, broccoli şi varza de Bruxelles.

Citeşte şi Cele mai rele alimente pe care le consumi zi de zi

Ouăle au un efect protector

Acestea au un acţiune benefică asupra ochilor, fiindcă sunt bogate în 13 vitamine şi minerale, aminoacizi şi, nu în ultimul rând, în luteină şi zeaxantină, la fel ca şi spanacul. Toate aceste substanţe nutritive au un rol important în prevenirea bolilor oculare, fapt pentru care consumul de gălbenuş, de 2-3 ori pe săptămână, este esenţial pentru menţinerea sănătăţii ochilor.

Citește articolul integral pe clicksanatate.ro.


loading...