Dieta prin resetarea papilelor gustative. Cum funcţionează şi cât e de eficientă

Întotdeauna au existat trenduri în materie de slăbit materializate prin fel de fel de diete, fie mai echilibrate, fie mai drastice sau chiar nebuneşti. Una dintre cele mai recente diete de slăbit constă în programul Whole30 care ar presupune resetarea papilelor gustative pentru a-şi schimba apetitul, a elimina poftele alimentare şi a slăbi mai repede.

04 dec. 2015, 07:17
Dieta prin resetarea papilelor gustative. Cum funcţionează şi cât e de eficientă

Desi planul Whole30 a fost conceput de nutritionistii Melissa si Dallas Hartwig, specializati pe regimuri alimentare destinate sportivilor, multi alti specialisti si-au pus numeroase semne de intrebare cu privire la aceasta dieta de slabit.

Adevarul despre papilele gustative si poftele alimentare

Potrivit medicului Christine Gerbstadt, reputat dietician american, poftele alimentare nu au nicio legatura cu papilele gustative. „Anumiti neurotransmitatori elibereaza hormoni care stimuleaza centrul placerii din creier atunci cand mancam preparatul preferat, generand in timp pofte culinare”, explica Gerbstadt.

Spre exemplu, daca pe parcursul a 30 de zile inlocuiesti mancatul unui patratel de ciocolata dupa masa cu spalatul pe dinti nu iti elimini pofta pentru dulce de dupa masa, ci doar iti schimbi obiceiurile postalimentare.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro