Dieta Rina. Cum să dai kilograme jos ușor cu cel mai iubit regim de slăbit! Secretul pe care trebuie să îl știe orice român!

Cei mai mulți specialiști în domeniul nutriției recomandă ca modalitate de slăbire dieta Rina. Aceștia spun că este un regim eficient și sănătos și soluția perfectă pentru a scăpa de kilogramele în plus.

04 feb. 2022, 16:20
Dieta Rina. Cum să dai kilograme jos ușor cu cel mai iubit regim de slăbit! Secretul pe care trebuie să îl știe orice român!

Dieta Rina. Aceasta are o durată de 90 de zile pe parcursul cărora se repetă un ciclu de 4 zile de alimentație disociată, in care alimentele sunt grupate pe macronutrienti.

Dieta Rina. Cum să dai kilograme jos ușor cu cel mai iubit regim de slăbit! Secretul pe care trebuie să îl știe orice român!

Aceasta dieta promite scaderea in greutate in cele 90 de zile si mentinerea greutatii chiar si dupa ce dieta s-a terminat. Nu se concentreaza pe consumul caloric, ci doar pe tipul si calitatea alimentelor consumate zilnic. Regimul iti permite sa mananci orice, fara restrictii, atata timp cat respecti categoria de alimente din ziua respectiva de dieta si orele de masa.

Avantaje: Slăbirea se produce în mod constant pe parcursul celor aproximativ trei luni și ai posibilitatea să te oprești atunci cand consideri ca ai ajuns la greutatea propusă. Nu numai că te ajută să slăbești, însă ar garanta și schimbarea de metabolism( o sustinere discutabila din punct de vedere al multor medici). Este o dietă flexibilă, care nu te priveaza in toatalitate de anumite alimente „interzise”.

Este o dietă destul de ușor der espectat chiar și de catre persoanele cu un program foarte încărcat , întrucât nu trebuie să îți gătești anumite preparate pentru a respecta regulile alimentare ale acestei diete. Această dietă nu necesită cantarirea alimentelor, numărarea și calcularea caloriilor consumate la fiecare masă. Nu este o dietă care te înfometează, ci una care te ajută să slăbești fără a reduce foarte mult aportul caloric.

Este o dietă care te ajută să pierzi mai multe kilograme într-un timp relativ scurt. La finalul celor 90 de zile în care ții dieta Rina vei putea păstra regulile de alimentație sănătoasă deprinse în timpul dietei.

Ziua 1

Mic dejun: fructe la alegere, preferabil ananas, fructe de padure, padure- fructe care au multe fibre, mai putine calorii, sunt bogate in vitamine, enzime si antioxidanti
Gustare: un iaurt mic, preferabil degresat pentru a accelera pierderea kilogramelor.
Prânz: Salată de castraveți, ardei gras, salată verde, brânză, preferabil telemea mai slaba sau cas, ouă fierte care satura si au un aport semnificativ de proteina si colina (necesara sustinerii proceselor neuronale)
Gustare: bețe de morcov, telina sau gulie
Cină: Vinete, ciuperci și dovlecei la grătar cu branza rasă pe deasupra, ori mozarella, ori cottage sub 5% grasime

Ziua 2
Mic dejun: Fructe
Gustare: Bețe de morcovi și țelină
Prânz: Salată de năut fiert, roșii, varză roșie, piper, busuioc
Gustare: o mână de boabe de năut copt la cuptor cu boia și usturoi
Cină: Salată de cartofi fierți cu tofu, salată verde, ruccola sau valeriana, roșii proaspete, ceapă

Ziua 3
Mic dejun: fructe
Gustare: bețe de morcovi
Prânz: Paste cu sos de roșii, vinete, dovlecei, usturoi
Gustare: o conservă mică de porumb
Cină: Foccacia din faina integrala cu putin sos de roșii facut in casa, ciuperci, ardei, ceapă, condimente diverse sau plante aromatice- oregano, rozmarin,menta

Ziua 4
Mic dejun: fructe
Gustare: bețe de morcovi și țelină
Prânz: salată de roșii, castraveți, ardei, ceapă, pătrunjel, busuioc, cimbru sau marar
Gustare: fructe sau un cubuleț de ciocolată neagră
Cină: salată de legume – broccoli oparit, ardei copt, dovlecei, zuchinni, cubulete de sfecla alba fiarta,ceapa rosie

Citește și: Dieta daneză. Cum poți să slăbești aproape 10 kilograme în mai puțin de două săptămâni! Iată ce trebuie să știe toți românii