Digi se listează la Bursa de Valori Bucureşti

Compania Digi Communications N.V, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a anunţat marţi că va lansa o ofertă publică iniţială pe Bursa de Valori Bucureşti, ceea ce ar marca cea mai importantă listare de pe piaţa românească de capital din ultimii ani. Compania estimează că admiterea la tranzacţionare va avea loc în luna mai 2017.

11 apr. 2017, 09:24
Digi se listează la Bursa de Valori Bucureşti

Digi Communications NV este o companie înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează cea mai mare afacere, compania RCS & RDS, ce deţine cea mai mare reţea de cablu TV din România şi a patra companie de telefonie mobilă, Digi Mobil. 

„DIGI (…) anunţă astăzi intenţia de a lansa o ofertă publică iniţială („IPO“ sau „Oferta“) de acţiuni ordinare din clasa B către public, în România, şi anumiţi investitori instituţionali şi profesionali (împreună, „Oferta“). DIGI intenţionează să solicite admiterea Acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori Bucureşti („Admiterea“) în luna Mai 2017”, a precizat compania, într-un comunicat. 

Compania a prezentat puţine detalii despre valoarea listării, precizând doar că intenţionează să listeze cel puţin 25% din capitalul social subscris, „presupunând că are loc exercitarea opţiunii de supra-alocare a 10% din acţiuni”, imediat după admiterea la tranzacţionare. 

„Detalii complete ale Ofertei vor fi incluse in Prospect, care urmează să fie publicat în timp util de către Societate, ulterior aprobării de către Autoritatea pentru Pieţe Financiare din Regatul Ţărilor de Jos (Stichting Autoriteit Financiële Markten)”, a precizat compania, care operează reţeaua RCS&RDS în România.

Listarea Digi este intermediată de către Citigroup şi Deutsche Bank, în calitate de coordonatori globali comuni, împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD-Groupe Société Générale, Société Générale, Raiffeisen Bank şi Wood & Company Financial Services, în calitate de deţinători comuni ai registrului de subscrieri.

„Ziua de astăzi marchează un moment istoric pentru DIGI Comunications N.V. şi pentru economia românească, în general. În calitate de unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, intenţia de listare la Bursa de Valori Bucureşti este o oportunitate importantă pentru publicul românesc şi va reprezenta o realizare de care vom fi foarte mândri. Investind în DIGI, investitorii obţin acces la un lider atractiv în industrie, cu o creştere structurală stabilă”, a declarat directorul general al RCS & RDS SA, Serghei Bulgac.

Bulgac urmează să devină director general al Digi, a precizat compania.

Înainte de listare, compania a prezentat în premieră şi datele financiare pe 2016.

Astfel, în 2016, operaţiunile Digi din România au generat încasări de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operaţiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%).

„Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016 am înregistrat EBITDA ajustat şi marja EBITDA ajustată pentru operaţiunile continue de 263,3 milioane € şi, respectiv, de 31,2%, reprezentând RCAC de 8% din 2014 până în 2016 pentru operaţiunile continue”, a menţionat compania.