Farul, umilită în Transnistria şi eliminată din Champions League după 0-3 cu Sheriff Tiraspol. Campioana României „retrogradează” în preliminariile Conference League

Farul Constanța a fost eliminată din preliminariile Champions League încă din primul tur după ce a pierdut cu 0-3 manşa a doua cu Sheriff Tiraspol, după 1-0 la Ovidiu. Campioana României continuă în turul al doilea preliminar din Conference League, unde va da peste Urartu, campioana Armeniei, sau Zrinjski, campioana Bosniei-Herţegovina.

18 iul. 2023, 22:16
Farul, umilită în Transnistria şi eliminată din Champions League după 0-3 cu Sheriff Tiraspol. Campioana României „retrogradează” în preliminariile Conference League

UPDATE

: Sheriff s-a impus cu 3-0 în meciul cu Farul, după prelungiri, golurile fiind marcate de Talal (45), Mbekeli (99) şi Ademi (105+1).

Digi Sport LIVE Sheriff – Farul STREAM ONLINE VIDEO în Liga Campionilor. Campioana României pornește cu prima șansă, înaintea returului de la Tiraspol. Elevii lui Gică Hagi au un avantaj minim după primul meci (1-0, gol marcat de Kiki) și speră să meară mai departe în turul secund din Champions League, acolo unde vor da peste învingătoarea dintre Hamrun Spartans (Malta) şi Maccabi Haifa (Israel). În tur, israelienii s-au impus cu scorul de 4-0. În caz contrar, dacă este eliminată de Sheriff, Farul va da în turul doi preliminar din Conference League peste învinsa „dublei” dintre FC Urartu (Armenia) – HSK Zrinjski (Bosnia), 0-1 în tur.

Sheriff – Farul 23-0! A marcat Ademi, în minutul 105+1!

Sheriff – Farul 2-0! A marcat Mbekeli, în minutul 99!

Sheriff – Farul 1-0! A marcat Talal, în minutul 45!

Sheriff – Farul, echipe de start

Sheriff: Koval – Zohouri, Garananga, Bueno – Badolo, Fernandes, Kyabou, Talal, Apostolakis – Mbekeli, Luvannor
Rezerve: Straistari, Pașcenco – Djibo, Ricardhinho, Ngah, Tovar, Forov, Dijinari, Paiva, Boțan, Ademo
Antrenor: Roberto Bordin

Farul: Aioani – Kiki, M. Popescu, Boli, Borza – Artean, Nedelcu, Grameni – Ad. Mazilu, Rivaldinho, Alibec
Rezerve: Buzbuchi – Queiros, T. Băluță, Vînă, Borgnino, Sîrbu, Carnat, Marins, Sali, N. Popescu
Antrenor: Gică Hagi

Stadionul: „Central” – Tiraspol

Arbitru: Miguel Noguera. Asistenți: Pedro Almeida, Rui Teixeira. Arbitru VAR: Luis Godinho. Asistent VAR: Bruno Esteves (toți din Portugalia)

„Au antrenor bun și jucători ce pot aduce diferența în orice moment. Trebuie să facem un joc tare, tare bun și ofensiv, și defensiv, meci complet, ca să trecem de acest tur. Vom încerca să fim noi, să dictăm intensitatea jocului. Un detaliu: și noi, și ei ne cunoaștem mai bine decât înaintea meciului tur, nu cred că ne-am putea surprinde cu ceva. Poate una-două schimbări mici. Înainte era un grup tânăr, înființat de mine, care avea zero experiență europeană, că de acolo am plecat. Am construit un grup ce-a câștigat tot ce se poate în România, de doi ani ne-am unit și am readus un club de tradiție, Farul, în prim-plan. Da, e o provocare, cu asta trăim, asta facem! Cred că muncim bine și putem trece de Sheriff”, a spus Gică Hagi.

Dobrogenii au toate motivele să își încerce șansa în această dublă manșă. La mijloc stau și câteva recompense financiare care nu sunt de neglijat, iar calificarea în tururile superioare ale competiției poate aduce bonusuri importante pentru campioana României. Pentru început, în cazul în care va reuși să depășească în primul tur formația Sheriff, Farul își va asigura un bonus financiar de 300.000 de euro. Mai departe, în al doilea tur preliminar, Farul ar putea întâlni câștigătoarea dintre Hamrun Spartans și Maccabi Haifa, iar o calificare ar putea aduce încă 400.000 de euro clubului. O nouă calificare ar însemna, din turul al treilea, alți 500.000 de euro. Dacă va reuși să se califice în grupele UEFA Champions League, Farul va încasa o sumă uriașă, de nu mai puțin de 15,6 milioane de euro.

În cursul zilei de luni, forul internațional a anunțat cine este arbitrul delegat să conducă jocul din această seară, de la Tiraspol. Alesul UEFA pentru confrunatarea de la Tiraspol este portughezul Miguel Nogueira. Acesta a fost rezervă anul trecut la duelul celor de la CFR Cluj, cu Slavia Praga, scor 2-0, așa că le-a purtat noroc românilor în cupele europene. Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Pedro Almeida şi Rui Teixeira. Arbitru de rezervă a fost delegat Andre Narciso, iar în camera VAR se vor afla Luis Godinho şi Bruno Esteves.

Echipe probabile

Sheriff : Koval – Zohouri, Didier Bueno, Tovar, Garananga, Apostolakis – Amine Talal, Badolo, Joao Paulo – Mbekeli, Luvannor.

Farul: Aioani – Kiki, Larie, K. Boli, Borza – Artean, Nedelcu, T. Băluţă – Ad. Mazilu, Rivaldinho, Alibec.