BARCELONA – REAL MADRID 1-2: Ronaldo, gol decisiv!

Real Madrid s-a impus în fața Barcelonei, în deplasare, scor 2-1, în cel de-al 246-lea El Clasico din istorie.

02 apr. 2016, 16:55

Barcelona – Real Madrid 1-2. Ronaldo decide El Clasico în minutul 85. Echipa lui Zidane se apropie la şapte puncte de catalani şi la un singur punct de Atletico Madrid, ocupanta locului secund în Primera Division.

Min. 86: BARCELONA – REAL MADRID 1-2. Cristiano Ronaldo păcăleşte apărarea Barcei şi Realul înscrie în inferioritate numerică.

Min. 84: Ramos este eliminat, Real joacă în inferioritate ultimele 10 minute.

Min. 82: Cristiano Ronaldo, BARA! Final încins de El Clasico!

Min. 80: Gol anulat pentru Real Madrid, se dictează fault în atac.

Min. 63, BARCELONA – REAL MADRID 1-1, Benzema aduce egalarea după un contraatac fulgerător al madrilenilor. 

Min. 56, BARCELONA – REAL MADRID 1-0. Pique a marcat cu o lovitură cu capul, din interiorul careului, pe colțul scurt, după un corner executat de pe dreapta. Pique s-a desprins excelent de marcajul lui Pepe.

Min. 55: Ocazie uriaşă Messi, Navas scoate cu greu în corner şutul argentinianului.

Min. 45: Barcelona – Real Madrid 0-0, El Clasico, departe de derby-urile de altădată în prima repriză, cu puţine ocazii de poartă şi multe fragmentări ale jocului prin faulturi de ambele părţi.

Min. 24: BARCELONA A CERUT PENALTY! Contraatac fulger al catalanilor, Messi a plecat frontal spre poartă, a încercat să-l dribleze pe Ramos, dar căpitanul ”galacticilor” l-a deposedat. Arbitrul n-a dictat nimic 

UPDATE, echipe de start

BARCELONA: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar

REAL: Keylor Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Bale, Benzema y Cristiano Ronaldo

UPDATE 21: 10: Ronaldo, atuul Realului în El Clasico. Portughezul are 9 goluri în ultimele 8 meciuri pe Camp Nou. Într-o singură partidă dintre acestea nu a marcat CR7 pe arena catalanilor, în ediţia de campionat 2013/14, când a oferit totuşi pasa decisivă la golul lui Jese.

UPDATE Ora 20:28. FC Barcelona a pierdut o singură dată acasă cu Real Madrid din postura de lider în La Liga, în 1930. În rest, 14 victorii și trei remize. 


UPDATE Ora 19:10. Cei doi antrenori, Luis Enrique și Zinedine Zidane, s-au mai întâlnit până acum de cinci ori în El Clasico, dar ca jucători. Fiecare a câștigat câte un meci iar de trei ori marele derby s-a încheiat nedecis. Enrique a marcat un gol, în timp ce Zidane a punctat de două ori.


ECHIPE PROBABILE:

Barcelona (4-3-3): Bravo – Alves, Pique, Macherano, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar
Antrenor: Luis Enrique

Real Madrid (4-3-3): Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kross, Modric – Bale, Benzema, Cr. Ronaldo
Antrenor: Zinedine Zidane

Barcelona – Real Madrid (21:30), ÎN DIRECT la Digi Sport 1 AICI sau AICI

El Clasico și-a programat astăzi de la ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, episodul cu numărul 246. Disputa va avea loc pe Camp Nou și este așteptată cu mare interes de către iubitorii fotbalului, dar în special de jucătorii Realului, care vor să-și ia revanșa după înfrângerea usturătoare din tur, când Barcelona s-a impus cu 4-0 pe Barnabeu.

După 30 de etape disputate din prima ligă iberică, Barcelona e ilder detașat (76 de puncte) și are un avans de 10 puncte în fața Realului, care se află pe locul 3. Poziția a doua a clasamentului este ocupată de Atletico Madrid, cu 67 de puncte.

În cazul unui rezultat pozitiv în disputa de azi, Barcelona poate ajunge la 40 de meciuri consecutive fără înfrângere, însă catalanii n-au câștigat niciun Clasico atunci când au fost lideri în La Liga și au avut un avans de cel puțin 10 puncte față de marea rivală (2 egaluri și o înfrângere).

DIGI SPORT LIVE VIDEO BARCELONA – REAL MADRID ONLINE 2016: Se anunţă o atmosferă infernală

Confruntarea de azi va aduce și un duel între cele mai bune două triplete din lume. MSN pe o parte și BBC pe cealaltă. Bale, Benzema și Cristiano au marcat 63 de goluri împreună în acest sezon, iar Messi, Neymar și Luis Suarez 69. Meciul poate fi unul special pentru Messi, care are ocazia să-și treacă în palmares al 500-lea gol al carierei dacă va puncta în poarta lui Navas.

Tripleta BBC, Benzema-Bale-Cristiano Ronaldo, a evoluat în efectiv complet în doar trei derby-uri contra Barcelonei și nu a câștigat niciunul. Mai mult, a pierdut în toate cele trei dueluri.

Jucătorii echipei FC Barcelona vor purta în această seară tricouri prin care va fi omagiat Johan Cruyff, care a murit răpus de cancer, pe 24 martie, anul curent, într-un spital din Barcelona. Pe pieptul tricourilor de joc ale grupării blaugrana va fi imprimat mesajul „Gracies Johan” („Mulțumim, Johan”, în catalană) în locul siglei cu trofeul de câștigătoare a Campionatului Mondial al Cluburilor.

Real Madrid nu va putea să-l folosească în această seară pe francezul Varane. Fundașul de 22 de ani are probleme la gamba stângă și nu a primit acordul medicilor pentru a evolua diseară. De partea celaltă, Luis Enrique nu-i are la dispoziție pe Mathieu.

Întâlnirea din această seară va marca și primul duel între antrenorii Zidane și Luis Enrique. Ca jucători, cei doi s-au întâlnit de 7 ori în duelul dintre granzii Spaniei. Francezul a marcat două goluri în timp ce ibericul are o singură reușită.

DIGI SPORT LIVE VIDEO BARCELONA – REAL MADRID ONLINE 2016: Iniesta, omagiu pentru Cruyff

Mijlocașul spaniol Andres Iniesta, unul dintre cei mai cerebrali jucători ai Barcelonei, a opinat că o victorie în fața echipei Real Madrid în meciul de sâmbătă ar fi cel mai bun omagiu adus memoriei lui Johan Cruyff, jucător de legendă care s-a stins din cauza cancerului joia trecută, relatează AS. 

În conferința de presă dinaintea El Clasico, Iniesta a declarat că se simte bine și este recuperat după problemele pe care le-a avut la meciul cu Arsenal din Liga Campionilor: ”Cel mai frumos omagiu pentru Cruyff ar fi să câștigăm El Clasico. Victoria este o motivație în plus pentru noi. Sunt meciuri diferite pentru noi, nu contează situația din clasament, și ne place când batem cel mai mare adversar al nostru. Vom considera meciul ca o finală, ca și toate partidele care ne-au mai rămas”.

Deși Barca s-a impus cu 4-0 pe Santiago Bernabeu, în tur, Iniesta anticipează un meci strâns, de luptă pe Camp Nou: ”Va fi un scenariu diferit, sper să avem un meci frumos. Este un meci echilibrat, dificil, detaliile vor face diferența. O victorie ne-ar apropia și mai mult de obiectivul nostru”.

Meciul FC Barcelona — Real Madrid are loc sâmbătă 2 aprilie pe Camp Nou. Barca este lider cu 76 puncte, iar Real ocupă locul 3 cu 66 puncte.

Messi s-a revanșat față de fiicele lui Obama. Le-a dăruit câte un tricou

messi

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, afirmase săptămâna trecută că fiicele sale și-au dorit să-l cunoască pe starul argentinian Lionel Messi, dar nu a reușit să perfecteze întâlnirea. 

Obama a fost prezent săptămâna trecută în Argentina, dar Lionel Messi avea meci cu naționala în Chile. 

Messi, recunoscut pentru gesturile sale speciale față de fanii lui, s-a revanșat însă față de fiicele președintelui american. 

Fiicele lui Obama, Malia Ann, 17 ani, și Sasha, 14 ani, au primit câte un tricou cu numele lor inscripționat pe spate, dar și cu semnătura lui Messi pe ele. 

Cel mai probabil, Messi se va întâlni cu fiicele lui Obama la Copa America, din această vară.

REAL MADRID – FC BARCELONA 0-4. În tur, a fost măcel pe „Bernabeu”

Barcelona, într-o zi de excepție, a înscris prin Luis Suarez (12, 74), Neymar (39) și Andres Iniesta (53).

Marea vedetă a Barcei, Leo Messi, revenit după o accidentare, a jucat din minutul 56.

Barca a câștigat șapte din ultimele 13 meciuri pe Santiago Bernabeu. Publicul a cerut demisia antrenorului lui Real, Rafa Benitez, și a președintelui clubului, Florentino Perez.

Madrilenii au avut mari probleme în apărare, la mijloc Modric a fost de nerecunoscut, iar în atac Bale și Benzema au avut o evoluție foarte ștearsă.

Real a rămas în inferioritate numerică în minutul 84, când Isco a văzut cartonașul roșu.

Real a avut un singur spaniol în unsprezecele de start, pe Sergio Ramos.

Au evoluat echipele:

Real: Keylor Navas — Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo (Carvajal, 59)—Kroos, Modric, James Rodríguez (Isco, 56) — Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo. Antrenor: Rafa Benitez.

Barcelona: Claudio Bravo — Dani Alves, Pique, Mascherano (Mathieu, 28), Jordi Alba — Sergi Roberto, Rakitic (Messi, 56), Sergio Busquets, Andres Iniesta 9Munir, 77) — Neymar, Luis Suarez. Antrenor: Luis Enrique.

Barca și-a consolidat poziția de lider, având acum 30 de puncte. Real, cu 24 de puncte, rămâne pe locul 2, dar poate fi depășită de Atletico Madrid, ce are 23 de puncte, cu un joc mai puțin disputat. 21 de puncte, din 11 jocuri, are Celta Vigo.

BARCELONA – REAL MADRID 2016 LIVE VIDEO DIGI SPORT

BARCELONA – REAL MADRID LIVE: Ce sume imense sunt pe teren la El Clasico 2016:  Barcelona plăteşte salarii mai mari cu 11,4 milioane euro decât rivala Real Madrid,ambele înregistrând costuri de peste 100 milioane euro pe an numai cu remuneraţiile nete anuale, relatează ziarul As, cu câteva zile înainte de primul El Clasico al anului, care e programat sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1.

Campioana Spaniei, care e și liderul la zi în La Liga, are un lot de 24 jucători şi plăteşte salarii totale de 114,5 milioane euro, în timp ce Real Madrid, cu un lot de 21 jucători, cheltuie anual 103,1 milioane euro.

La Barcelona, doar trio-ul MSN – Messi, Suarez, Neymar – primește în total peste 41 de milioane de euro pe sezon. De altfel, cei 3 principali marcatori ai grupării blaugrana sunt și cel mai bine plătiți din întregul lot al catalanilor.

Salariile celor mai bine plătiți 3 jucători de la Real – Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Gareth Bale – însumează 40 de milioane de euro.

Topul salariilor la Barcelona:

1. Messi – 21,2 milioane de euro
2. Neymar, Luis Suarez – 10 milioane de euro
3. Iniesta – 7,5 milioane de euro
5. Rakitic – 6,5 milioane de euro
6. Busquets, Dani Alves – 6 milioane de euro

Topul salariilor la Real:

1. Cristiano Ronaldo – 21 de milioane de euro
2. Sergio Ramos – 10 milioane de euro
3. Bale – 9 milioane de euro
4. Benzema – 7,5 milioane de euro
5. James Rodriguez – 6 milioane de euro
6. Kroos, Varane, Pepe, Modric – 5,5 milioane de euro

BARCELONA – REAL MADRID LIVE: Jucătorii echipei FC Barcelona vor purta tricouri prin care va fi omagiat Johan Cruyff, sâmbătă, la meciul cu Real Madrid, din etapa a XXXI-a a campionatului Spaniei, a anunţat gruparea catalană.

„Mesajul «Gracies Johan» (Mulţumim Johan) se va afla pe tricoul Barcelonei în semn de recunoştinţă pentru tot ce a făcut olandezul pentru club”, se arată pe site-ul clubului spaniol.

La partida cu Real Madrid vor fi prezenţi toţi preşedinţii FC Barcelona aflaţi în viaţă: Agustí Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu.

În plus, mesajul „Gracies Johan” va fi format pe arena Camp Nou într-un mozaic din 90.000 de cartoane. 

Înainte de startul jocului, se va ţine un minut de reculegere în memoria lui Cruyff, iar pe ecranele din arenă vor fi prezentate imagini cu olandezul.

Meciul FC Barcelona – Real Madrid, din etapa a XXXI-a a campionatului Spaniei, se va disputa sâmbătă, de la ora 21.30.

Olandezul Johan Cruyff, care anul trecut a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, a încetat din viaţă, la 24 martie, la vârsta de 68 de ani. Johan Cruyff, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti şi antrenori din lume, a evoluat ca jucător la Ajax, FC Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante şi Feyenoord Rotterdam. El a antrenat echipele Ajax Amsterdam, FC Barcelona şi naţionala Cataluniei.