REAL MADRID – BARCELONA: 3-1. Campioana se impune lejer în El Clasico 2022

Real Madrid s-a impus pe teren propriu în episodul cu numărul 250 din El Clasico, împotriva Barcelonei, scor 3-1, în cadrul etapei a noua din La Liga.

16 oct. 2022, 17:37
REAL MADRID – BARCELONA: 3-1. Campioana se impune lejer în El Clasico 2022

Real Madrid – FC Barcelona 3-1. Campioana se impune în derby-ul cu numărul 250 și este lider în La Liga. Scorul s.a deschis în minutul 12 prin Karim Benzema, atacant care este așteptat să primească Balonul de Aur lunea viitoare. Peste alte 20 de minute, Valverde le-a dublat avantajul madrilenilor, cu un șut năprasnic de la distanță. De Jong a încercat să ofere replica la scurt timp după, dar nu l-a putut învinge pe Lunin.

Catalanii au redus din diferență abia în minutul 83, prin Torres. Deși speranțele acestora reveniseră la viață, Rodrygo le-a sfâșiat definitiv în minutul 90+2, când a transformat penalty-ul obținut tot de către el.

 

DIGI SPORT LIVE VIDEO REAL MADRID – BARCELONA ONLINE STREAM. Real Madrid a câștigat cinci din ultimele şase derby-uri cu FC Barcelona, în toate competițiile. Totuși, în cel mai recent duel de pe „Santiago Bernabeu”, rivalii madrilenilor au câștigat cu 4-0. Meciul va fi livescore pe Romaniatv.net și televizat pe PrimaSport 1, DigiSport 1 și OrangeSport 1.

Înaintea meciului, ambele echipe au câte 22 de puncte, dar prima poziție îi revine Barcelonei. Catalanii au un golaveraj superior, 20:1 față de 19:7 pentru Real Madrid, deși linia de clasament a celor două formații este identică: 8 meciuri, 7 victorii, un egal.

REAL MADRID – BARCELONA ONLINE STREAM DIGI SPORT

Min. 34, 2-0: GOL Real Madrid! Mendy îi pasează lui Valverde, care preia și apoi șutează năprasnic de la aproximativ 20 de metri, fără șanse pentru Ter Stegen.

Min. 12, 1-0: GOL Real Madrid! Vinicius scapă singur cu Ter Stegen, care îi parează șutul. Mingea ajunge în zona lui Benzemaa, iar francezul nu ratează de la limita careului de 16 metri.

Real Madrid: Lunin – Mendy, Alaba, Militao, Carvajal – Modric, Tchouameni, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius
Rezerve: Lopez, Canizares, Asensio, Camavinga, Diaz, Nacho, Hazard, Vazquez, Odriozola, Rodrygo, Rudiger, Vallejo
Antrenor: Carlo Ancelotti
Barcelona: Ter Stegen – Balde, Garcia, Kounde, Roberto – De Jong, Busquets, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembele
Rezerve: Pena, Tenas, Alba, Alonso, Fati, Gavi, Kessie, Pique, Torre, Torres
Antrenor: Xavi

Liverpool – Manchester City LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Meci de gală în Premier League

Golgheterul celor de la Real este Vinicius Junior, cu cinci reuşite, dar în partida de diseară antrenorul Carlo Ancelotti va avea probleme în poartă, acolo unde Thibaut Courtois va absenta din cauza unor probleme musculare. În locul său va fi Andriy Lunin.

De partea cealaltă, Xavi Hernandez nu poate conta pe Ronald Araujo și Andreas Christensen.

Golaverajul este egal, 295 – 295

DIGI SPORT LIVE VIDEO REAL MADRID – BARCELONA ONLINE STREAM: Ce spun antrenorii

Carlo Ancelotti, înaintea derby-ului Real Madrid – FC Barcelona: „Îl pregătim ca de obicei, dar trebuie să mai adăugăm şi ce înseamnă acest meci pentru toţi, aspectul emoţional, presiunea. Courtois este destul de bine, dar adevărul este că s-a antrenat foarte puţin. Nu se simte comod şi e exclus să joace. Vedem dacă va fi ok pentru partida următoare. Rudiger e bine, nu are probleme. Un luptător şi are multă dorinţă.

Nu vreau să inventez nimic. Nu există inventatori în fotbal. Sezonul trecut am încercat să inventez ceva şi am luat bătaie. Barcelona are o dinamică bună în campionat. A avut ceva probleme în Champions League, dar în La Liga a fost spectaculoasă. Nu ştiu cât de afectaţi sunt ei, dar trebuie să gândim doar la victorie. Este o echipă care are resurse pentru un sezon mare”.

Gigi Becali şi îşi anunţă iar retragerea din fotbal: „E cea mai mare bătaie de joc din viața mea. Chiar îmi dau seama că aștia m-au luat de prost”
Xavi a comentat și el: „Ne poate servi ca referinţă (n.red. meciul din primăvară, când Barcelona a câştigat). Trebuie să fim curajoşi. E adevărat că ei se simt bine când ies pe contraatac, dar noi trebuie să jucăm în bloc, să atacăm compact. Trebuie să obţinem totul din tranziţie. Trebuie să arătăm personalitate şi cât mai multe lucruri din prestaţia avută în sezonul trecut. Sunt trei puncte şi o victorie în El Clasico aduce moral şi încredere. Este la fel de importanată pentru noi, cât şi pentru Real Madrid. A fost trist ceea ce s-a întâmplat în Europa. Suntem dezamăgiţi că nu am putut să câştigăm cu Inter.

Trebuie să credem în continuare în acest proiect. Mai sunt competiţii. Notele se dau la finalul sezonului, chiar dacă cea din Europa nu este prea bună în acest moment. Kounde este bine, e la 100%. Va fi disponibil, dar vom vedea mâine (n.r. duminică). În campionat am stat bine în apărare, dar meciul cu Real Madrid va fi proba cea mai importantă pentru a arăta că stăm bine. Obiectivul este să câştigăm şi să jucăm bine. Sunt zile când joci bine şi nu câştigi, iar în altele nu joci prea bine, cum a fost meciul cu Celta Vigo, şi câştigi”.

Curiozități înainte de Real Madrid – Barcelona:

Real Madrid a debutat într-o competiţie oficială chiar în faţa marii rivale! Pe 19 mai 1902, în Campeonato de Copa de S.M. Alfonso XIII, actuala Cupă a Regelui Spaniei, Real pierdea în faţa Barcelonei cu 3-1.

Golul marcat de Arthur Johnson nu le-a fost suficient albilor pentru a face faţă unei formaţii dezlănţuite a Barcelonei.

Real Madrid a marcat cele mai multe goluri într-un Clasico din Copa del Rey, 1943: madrilenii au umilit Barcelona, cu 11-1. Însă meciul cu cele mai multe goluri într-un El Clasico din La Liga a avut loc în sezonul 1942/43: 5-5 pe Camp Nou.