SIMONA HALEP şi-a păstrat titlul la Madrid, 6-4,6-7, 6-2 cu KRISTINA MLADENOVIC

Simona Halep a câştigat a doua oară consecutiv Madrid Open, al 15-lea trofeu din carieră

13 mai 2017, 07:38
SIMONA HALEP şi-a păstrat titlul la Madrid, 6-4,6-7, 6-2 cu KRISTINA MLADENOVIC

Simona Halep, locul 8 WTA, a câştigat a doua oară consecutiv turneul de categorie Prmier Mandatory de la Madrid, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-5, 6-7 (4), 6-2, pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, locul 17 WTA. Acesta este al 15-lea turneu câştigat de Simona Halep la simplu, în cariera profesionistă, primul în acest an.

Finala Madrid Open a fost o încleştare tensionată, echilibrată şi spectaculoasă. Ambele jucătoare au arătat un tenis de clasă, cu ghemuri şi schimburi de mingi lungi, cu soluţii de efect şi cu risipă de energie.

Halep a abordat inteligent partida cu puternica Mladenovic, a fost calmă în momentele în care precizia loviturilor ei a lăsat de dorit, a avut răbdare şi nu s-a abătut de la planul stabilit. O dată şi-a ieşit însă rău din fire, în finalul setului al doilea, după un lob extraordinar al adversarei, şi a trântit racheta, apoi a lovit-o cu piociorul. Publicul a fluierat gestul, iar arbitrul a penalizat-o pe româncă.

Jucătoarea română a contracarat jocul în forţă al rivalei, lungind schimburile de mingi şi mişcând-o mult pe teren. Halep a servit bine, a împiedicat-o pe Mladenovic să-şi facă „un-doi-urile” cu lovitura de dreapta şi a jucat-o mult pe rever. Punct forte altădată, serviciul lui Mladenovic nu a fost la cel mai înalt nivel. Dar ea a folosit alte lovituri din „arsenal”, mai ales „scurta” şi a făcut destul de bine faţă în meci. La început, franţuzoaica nu a părut într-o formă fizică foarte bună şi nu a putut să fie atât de agresivă ca de obicei. Obligată la defensivă, o postură în care nu apare des, Mladenovic a alergat mult şi uneori a lovit mingea din poziţii inconfortabile. Totuşi, ea agăsit resurse să ducă meciul în decisiv, în care mobilitatea, dârzenia şi tehnicitatea Simonei Halep au făcut diferenţa

În primul set, Kristina Mladenovic a fost mult timp la conducere pe tabelă, dar nu şi în joc. Românca a fost cu un pas în spate, dar a evoluat agresiv, nu a renunţat în niciun moment şi a revenit de fiecare dată. Meciul a început cu un ghem lung, de nouă minute, câştigat de Mladenovic pe serviciul sportivei române. Jucătoarea franceză s-a distanţat la 2-0, înainte ca Simona Halep să puncteze şi ea. La 2-1, Mladenovic a condus cu 40-0 pe propriul sevriciu, dar jucătoarea mai bine clasată a reuşit break-ul. Apoi a fost rândul franţuzoaicei să câştige din nou pe serviciul rivalei, la 3-3. De la 3-5, Halep şi-a adjudecat toate ghemurile, nu uşor însă. Setul s-a încheiat cu 7-5 pentru sportiva română, după o oră şi trei minute.

În setul secund, Halep s-a aflat la conducere pe tabelă, cu 2-0, după un break în ghemul al doilea. Mladenovic nu a cedat şi a revenit cu rebreak. În continuare, cele două sportive şi-a făcut serviciul până la tie-break. Mladenovici a condus cu 3-0 şi şi-a menţinut avantajul impunându-se cu 7-4, după alte 62 de minute.

Deţinătoarea trofeului a început bine şi decisivul. Ea a reuşit break-ul în ghemul al treilea, l-a „dublat” în ghemul al şaptelea şi a închis meciul, după 6-2 şi după două ore şi 44. minute de la start.

Simona Halep va primi 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte WTA, iar Mladenovic 511.740 de euro şi 650 de puncte.

Anul trecut, Halep s-a impus la Madrid Open, după ce a dispus, cu 6-2, 6-4, de Dominika Cibulkova din Slovacia. În 2014, românca a fost învinsă în aceeaşi fază de Maria Şarapova, cu 1-6, 6-2, 6-3.

Anterior, Halep disputase ultima finală la 31 iulie 2016, când a câştigat turneul de la Montreal, după 7-6 (2), 6-3, în faţa americancei Madison Keys.

În vârstă de 25 de ani, Simona Halep a câştigat 14 turnee: Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ea a mai jucat opt finale, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Pentru Simona Halep urmează participarea la turneul de la Roma.

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC 2-5 în setul decisiv, din nou break Simona

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC 2-1 în setul decisiv, break Simona

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC 7-5, 6-7

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC 7-5, Simona câştigă primul set al finalei de la Madrid

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC 6-5, Simona, la un game de set, serveşte Mladenovic.

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC 4-5, câte un break de fiecare parte!

Halep o va întâlni în ultimul act pe Kristina Mladenovic (17 WTA, 23 de ani), care a trecut în două seturi, scor 6-4/7-6, de Svetlana Kuznetsova (9 WTA, 31 de ani). Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 21:00, și va fi în direct pe TV Digi Sport 2.

Simona Halep a câștigat doar una din cele patru confruntări cu Mladenovic, în 2015, la Cincinnati, în turul al doilea, cu 7-5, 5-7, 6-4. Mladenovic s-a impus în 2014 la Paris, cu 7-6 (1), 6-4, în primul tur, în 2015, la Birmingham, cu 2-6, 6-0, 7-6 (4), în sferturi, și anul acesta, la Indian Wells, în turul trei, cu 6-3, 6-3. Niciunul dintre cele patru meciuri nu a avut loc pe zgură. În sferturi la Madrid, Mladenovic a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-4, 6-4.

DIGI SPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC ONLINE DIGI SPORT STREAMING

Mladenovic, aflată pe locul 17 WTA, a învins-o, vineri, în semifinale, scor 6-4, 7-6 (4), pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, cap de serie numărul 8 şi locul 9 WTA, într-o oră şi 44 de minute, şi a obţinut calificarea în prima sa finală de turneu Premier Mandatory.

De-a lungul întâlnirii, franţuzoaica a avut procentaj de reuşită la serviciu de 74% cu prima minge şi 53% cu cea de-a doua, 30 de lovituri direct câştigătoare şi 17 erori neforţate. Kuzneţova a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare şi a comis 15 erori neforţate. Mladenovic şi-a pierdut serviciul o singură dată şi a reuşit două break-uri.

Va fi cea de-a doua întâlnire dintre Halep şi Mladenovic în acest an, după meciul disputat în turul trei la Indian Wells, unde Mladenovic s-a impus în două seturi: 6-3, 6-3. Bilanţul înfruntărilor directe dintre Halep şi Mladenovic este de 3-1 pentru jucătoarea franceză.

Halep a câştigat 14 turnee: Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ea a mai jucat opt finale, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

DIGI SPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC ONLINE DIGI SPORT STREAMING

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC LIVE VIDEO finală MADRID. Nu este prima dată când Simona Halep joacă cu Kristina Mladenovic.

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC LIVE VIDEO finală MADRID. Simona Halep a câștigat doar una din cele patru confruntări cu Kristina Mladenovic, în 2015, la Cincinnati, în turul al doilea, cu 7-5, 5-7, 6-4.

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC LIVE VIDEO finală MADRID. Kristina Mladenovic s-a impus în 2014 la Paris, cu 7-6 (1), 6-4, în primul tur, în 2015, la Birmingham, cu 2-6, 6-0, 7-6 (4), în sferturi, și anul acesta, la Indian Wells, în turul trei, cu 6-3, 6-3. Niciunul dintre cele patru meciuri nu a avut loc pe zgură.

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC LIVE VIDEO finală MADRID. Simona Halep s-a calificat, vineri, în finala turneului WTA de la Madrid, după ce a învins-o pe letona Anastasija Sevastova, cu 6-2, 6-3, în timp ce Kristina Mladenovic a dispus de rusoaica Svetlana Kuznețova cu 6-4, 7-6 (4).

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC LIVE VIDEO finală MADRID. Pentru Kristina Mladenovic, acesta va fi a patra finală din 2017. Ea a mai ajuns în ultimul act la St Petersburg, Acapulco și Stuttgart. În Rusia, sportiva a reușit să se impună, dar în Mexic și în Germania, a fost învinsă.

SIMONA HALEP – KRISTINA MLADENOVIC LIVE VIDEO finală MADRID. Meciul dintre Simona Halep și Kristina Mladenovic va fi transmis în format LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net începând cu ora 20:00.

SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID LIVE VIDEO STREAM ONLINE DIGI SPORTSimona Halep va reveni, de luni, 15 mai, pe locul 4 WTA, indiferent de rezultatul finalei de la Madrid cu Kristina MladenovicSimona Halep şi Kristina Mladenovic şi-au asigurat câte 511.740 euro și 650 de puncte WTA. Câştigătoarea finalei de la Madrid va încasa 1.043.680 de euro şi va primi 1.000 de puncte WTA.

SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID LIVE VIDEO STREAM ONLINE DIGI SPORTSimona Halep a spus despre întâlnirea cu Kristina Mladenovic din finala turneului WTA din categoria Premier Mandatory de la Madrid, că are o șansă mare să câștige: „Nu am aşteptări. Vreau să mă duc acolo şi să-mi fac jocul. Căci dacă-mi fac jocul am o şansă mare să câştig. O să încerc să alerg. O să încerc să rămân concentrată. Nu vreau să mai fiu agitată, aşa că o să lucrez la asta”.

SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID LIVE VIDEO STREAM ONLINE DIGI SPORTSimona Halep, locul 8 WTA, a atrecut, vineri, în semifinale, de Anastasia Sevastova, scor 6-2, 6-3, şi este la a treia FINALA MADRID. În 2014 a pierdut cu Maria Şarapova, iiar în 2016 a învins-o pe Dominica Cibulkova.

SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID LIVE VIDEO STREAM ONLINE DIGI SPORTKristina Mladenovic, aflată pe locul 17 WTA, a învins-o, vineri, în semifinale, scor 6-4, 7-6, pe Svetlana Kuzneţova, cap de serie numărul 8 şi locul 9 WTA, într-o oră şi 44 de minute, şi a obţinut calificarea în prima sa finală de turneu Premier Mandatory.

SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID LIVE VIDEO STREAM ONLINE DIGI SPORT. Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 511.740 de euro şi 650 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea FINALA MADRID va primi 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID LIVE VIDEO STREAM ONLINE DIGI SPORTSimona Halep nu avea o jucătoare preferată dintre posibilele adversare în FINALA MADRIDKristina Mladenovic şi Svetlana Kuzneţova. „Nu contează cu cine o să joc, ambele sunt puternice, au jucat bine anul acesta şi au încredere. Au un joc bun pe zgură. O să fie foarte greu, o luptă foarte mare”, a spus înainte de SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID.

SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID LIVE VIDEO STREAM ONLINE DIGI SPORTKristina Mladenovic se teme de mobilitatea recunoscută a finalistei Simona Halep. „Se mișcă foarte bine. Jocul ei se potrivește perfect pe zgură, evoluează excelent la Madrid, fiind și campioana en-titre și având și rezultate excelente în trecut”, a spus Kristina Mladenovic.

SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC FINALA MADRID LIVE VIDEO STREAM ONLINE DIGI SPORTSimona Halep o întâlneşte pe Kristina Mladenovic în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii în valoare totală de 5.439.350 USD, LIVE VIDEO STREAM ONLINE la DIGI SPORT. Meciul SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC se joacă, sâmbătă, de la ora 20:00. DIGI SPORT transmite LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA MADRID SIMONA HALEP KRISTINA MLADENOVIC.