Simona Halep, prima victorie după trei luni. A învins-o în trei seturi pe Magda Linette, în primul tur la Cincinnati

Simona Halep a obţinut prima sa victorie după o pauză de trei luni şi jumătate, 6-4, 3-6, 6-1 cu poloneza Magda Linette, marţi, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.114.989 de dolari.

17 aug. 2021, 21:00
Simona Halep, prima victorie după trei luni. A învins-o în trei seturi pe Magda Linette, în primul tur la Cincinnati

Simona Halep nu a mai câştigat un meci în circuitul WTA din 2 mai, când a învins-o în turul al doilea la Madrid pe chinezoaica Saisai Zheng, cu 6-0, 6-4. Apoi, Simona a pierdut în optimi (4 mai) în faţa belgiencei Elise Mertens, care s-a impus cu 4-6, 7-5, 7-5. Pe 12 mai, în turul al doilea la Roma, Simona Halep abandona la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 în meciul cu germanca Angelique Kerber, din cauza unei accidentări la gamba stângă (ruptură musculară).

Pe 11 august, Halep revenea în circuit, în turul al doilea la Montreal, dar era învinsă de americanca Danielle Collins cu 2-6, 6-4, 6-4.

La Cincinnati, unde a pierdut trei finale (2015, 2017, 2018), Simona Halep (29 ani, 13 WTA) a avut nevoie de două ore şi zece minute pentru a trece de Magda Linette (29 ani, 44 WTA).

Halep s-a impus în primul set cu 6-4, după ce a avut 2-0 şi 3-1, a fost egalată, 3-3, dar a făcut un nou break la acest scor, iar acesta a făcut diferenţa. Românca a greşit destul de mult în actul secund, în care Linette a condus cu 3-0 şi 4-1, moment în care Simona a cerut timeout medical, din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă. Halep a primit îngrijiri şi s-a ales cu un bandaj impresionant la piciorul drept. Ea a reuşit să câştige primul ghem (2-4), dar apoi meciul a fost întrerupt din cauza ploii. La revenire, Linette a reuşit să câştige setul (6-3) şi a egalat situaţia.

Simona Halep a avut un început excelent de set decisiv, desprinzându-se la 5-0, însă acest lucru nu s-a petrecut uşor, ea fiind nevoită se salveze câte trei mingi de break în primele sale două ghemuri la serviciu.

Halep a câştigat cu 6-1 în decisiv şi are acum 2-0 la general cu Linette, pe care a învins-o în trei seturi şi în 2019, în turul al doilea la Roland Garros, cu 6-4, 5-7, 6-3.

Simona Halep a încheiat meciul cu nu mai puţin de 11 aşi, o performanţă rarisimă pentru ea. Halep a făcut 3 duble greşeli şi a avut 26 de winners şi tot 26 de erori neprovocate. Linette a reuşit 4 aşi, 28 de winners, dar 32 de erori neforţate.

Halep şi-a asigurat un cec de 15.330 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Jessica Pegula şi Camila Giorgi (Italia), care vine după ce a cucerit titlul la Montreal.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Simona Halep-Magda Linette ONLINE STREAMING. Partida este prima de pe terenul central. Halep şi Linette s-au mai întâlnit o singură dată, în 2019, în turul al doilea la Roland Garros, când s-a impus sportiva din Constanţa, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3. Deşi WTA nu a comunicat oficial clasamentul WTA în această săptămână, invocând motive tehnice, Halep a abandonat.

Steaua Roşie Belgrad-CFR Cluj play-off Liga Europa. Mario Camora: „Presiunea e toată la ei, noi nu avem nimic de pierdut”
Finalista de la Roland Garros a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Cincinnati din cauza faptului că nu a primit viză de intrare în SUA

Jucătoarea rusă de tenis Anastasia Pavliucenkova a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Cincinnati deoarece nu a primit viză de intrare în SUA.

Rusoaica, locul 17 WTA şi finalistă la ultima ediţie a French Open, a rămas blocată în Canada, unde a evoluat săptămâna trecută la turneul de Montreal şi unde a fost eliminată în turul al doilea.

Ea nu a putut călători la Cincinnati pentru că nu i-a fost acordată viză de intrare în Statele Unite. Pavliucenkova speră că situaţia se va schimba rapid, astfel încât să poată concura în US Open, care începe la 30 august. „Din păcate, trebuie să mă retrag de la Western&Southern Open. Sunt încă în Canada, îmi aştept viza pentru SUA. Speră că o voi obţine în curând şi voi fi ajunge la timp pentru US Open”, a scris ea pe reţelele de socializare.

Gigi Becali: „Dacă nu câştig campionatul, mă las de fotbal”. Doi titulari, puşi pe liber

Pavliucenkova era cap de serie numărul 16 la Cincinnati şi urma să joace în turul I, marţi, cu americanca Bernarda Pera, beneficiară a unui wild card. Sportiva din Rusia a fost înlocuită pe tabloul principal de suedeza Rebecca Peterson, ca lucky loser.

Programul meciurilor de marți transmise de Digi Sport
Simona HALEP (ROU) – Magda LINETTE (POL), de la ora 18:00, în direct la Digi Sport 2
Su-Wei HSIEH (TPE) – Cori GAUFF (USA), după meciul Simonei Halep, în direct la Digi Sport 2
Catherine McNALLY (USA) – Dayana YASTREMSKA (UKR), în jurul orei 00:00, în direct la Digi Sport 2
Marketa VONDROUSOVA (CZE) – Belinda BENCIC (SUI), după meciul McNally – Yastremska, în direct la Digi Sport 2
Caroline GARCIA (FRA) – Sloane STEPHENS (USA), nu inainte de ora 03:30, în direct la Digi Sport 2
Karolina MUCHOVA (CZE) – Johanna KONTA (GBR), în jurul orei 18:00, în direct la Digi Sport 4
Veronika KUDERMETOVA (RUS) – Jasmine PAOLINI (ITA), după meciul Muchova – Konta, în direct la Digi Sport 4
Ashleigh BARTY (AUS) – Heather WATSON (GBR), nu inainte de ora 22:00, în direct la Digi Sport 4
Jessica PEGULA (USA) – Camila GIORGI (ITA), după meciul Barty – Watson, în direct la Digi Sport 4
Liudmila SAMSONOVA (RUS) – Victoria AZARENKA (BLR), nu inainte de ora 02:00, în direct la Digi Sport 4