SIMONA HALEP-PETRA MARTIC 6-4, 6-7, 6-3. Simona este în careul de aşi la Indian Wells

Simona Halep este în semifinale la Indian Wells. Victorie în trei seturi contra Petrei Martic, după un set decisiv cu emoţii. Simona Halep va da în semifinale peste câștigătoarea meciului dintre Naomi Osaka și Karolina Pliskova.

14 mart. 2018, 16:42
SIMONA HALEP-PETRA MARTIC 6-4, 6-7, 6-3. Simona este în careul de aşi la Indian Wells

Simona Halep va da în semifinale peste câștigătoarea meciului dintre Naomi Osaka și Karolina Pliskova.

Simona Halep a controlat în mare parte meciul cu Petra Martici, dar a fost la un pas să-l scape din mână. Halep a început agresiv, cu serviciu sigur, mai ales primul, cu puţine greşeli neforţate. De partea cealaltă, Martici a fost cu erorile, destul de multe în primul set.

Însă croata a „apăsat” foarte tare pe lovituri în debutul setului secund şi a preluat iniţiativa. O perioadă din această parte a meciului, Halep nu a avut soluţii şi a fost ţinută la distanţă de rivală. Românca a trimis mingi scurte, penalizate prompt de puternicile lovituri ale adversarei, i-a „dat” la mână, întrând în jocul „vechii” Halep, care aştepta prea mult ca greşeala să vină din partea cealaltă a fileului. Simona Halep a ales soluţii proaste din poziţii bune şi a ratat multe mingi de break. S-a enervat, s-a grăbit, dar nu a cedat şi a întors un decisiv de la 1-3.

Setul I a fost jucat în primul ghem al meciului, în care Halep a reuşit break-ul, păstrat cu servicul până la final, scor 6-4, după 39 de minute.

Setul al doilea putea începe la fel de bine pentrul liderul WTA, dar a ratat două mingi de break, iar Martici nu a făcut la fel în ghemul următor şi a fructificat prima ei minge de break din meci. Croata a ridicat scorul la 3-0, apoi s-a distanţat la 5-2. La 4-1, croata a chemat asistenţă medicală, acuzând probabil o răceală. Adversara Simonei Halep nu a menţinut ritmul din prima parte a setului, iar românca revenit cu trei ghemuri câştigate la rând, cu break de 4-5. Setul a ajuns în tie-break şi din nou Martici a condus cu 5-2. Halep a egalat, a ratat o minge uşoară şi a pierdut apoi setul, 6-7 (5), după o oră şi 35 de minute.

Decisivul a avut o primă parte asemănătoare cu setul anterior. La 1-0, Halep a ratat trei mingi de break, între care un 15-40, iar Martici a câştigat în ghemul următor pe serviciul jucătoare române. La 1-2, sportiva din Constanţa a mai ratat o minge de break, iar scorul a devenit 1-3. Dar energia rivalei s-a scurs pe măsură ce meciul avansa către final, iar Simone Halep a câştigat următoarele cinci ghemuri la rând, impunându-se cu 6-3, după două ore şi 23 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Karolina Pliskova, locul 5 WTA, şi Naomi Osaka, locul 44 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 327.965 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.