DIGI SPORT ONLINE STREAM FCSB-CRAIOVA: 0-0

FCSB a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul cu CS Universitatea Craiova, disputat duminică la Giurgiu.

04 apr. 2021, 19:33
DIGI SPORT ONLINE STREAM FCSB-CRAIOVA: 0-0

FCSB – UNIVERSITATEA CRAIOVA 0-0. FCSB a terminat la egalitate cu Universitatea Craiova, 0-0, duminică seara, pe teren propriu, la Giurgiu, într-un meci din etapa a 29-a a Ligii I de fotbal.

Universitatea a fost echipa mai periculoasă în acest meci, ratând şi un penalty, prin Alexandru Cicâldău (a apărat portarul Andrei Vlad), după ce Andrei Ivan a fost faultat de Andrei Miron.

Craiovenii au mai avut ocazii bune de gol prin Alexandru Mateiu (23), Juan Camara (49) şi Andrei Ivan (53, 90+1), în timp ce FCSB şi-a creat o singură şansă mare de gol, dar Florin Tănase a fost blocat de portarul Mirko Pigliacelli (84).

FCSB, care venea după cinci victorii consecutive, a ajuns la şase meciuri la rând fără gol primit.

Universitatea venea după trei victorii la rând fără gol primit. În tur, FCSB s-a impus cu 2-0.

DIGI SPORT ONLINE STREAM FCSB-CRAIOVA: Partida main-event al rundei cu numărul 29 din Liga 1, penultima a sezonului regulat, FCSB – Universitatea Craiova, se va juca diseară, la Giurgiu, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

FCSB – UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Derby în Liga 1
FCSB – Craiova, echipe de start:

FCSB: Vlad – Ov. Popescu, Miron, I. Cristea, Radunovic – Olaru, Șut, Oaidă – Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu
REZERVE: Straton, Crețu, Panțîru, Simion, Haruț, Vukusic, Nedelcu, Vînă, Istrate
ANTRENOR: Toni Petrea

CRAIOVA: Pigliacelli – Vlădoiu, M. Constantin, Papp, Vătăjelu – Mateiu, Nistor – Camara, Cicâldău, Baiaram – Ivan
REZERVE: L. Popescu, Mitran, Bălașa, Bic, Căpățînă, Fedele, Cîmpanu, Tudorie, Koljic
ANTRENOR: Marinos Ouzounidis

Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu
Arbitru: Adrian Cojocaru / A1: Vladimir Urzică / A2: Marius Mihai Marica

DIGI SPORT ONLINE STREAM FCSB-CRAIOVA Gigi Becali, ironic înainte de FCSB – Craiova: „Am tot câștigat cu ei și m-am învățat cu victoriile!”

Gigi Becali a transmis că s-a obișnuit ca echipa sa să se impună cu oltenii lui Mihai Rotaru și că formația din Bănie nu mai are putere după plecarea lui Valentin Mihăilă la Parma.

„Aștept meciul cu Craiova cu interes, deși eu cred că tot CFR Cluj o să fie cea mai periculoasă adversară a noastră. În fața Craiovei am tot câștigat și m-am invățat cu victoriile. Oricum Craiova nu mai are aceeași forță pe care o avea cu Mihăilă pe teren. În schimb noi mergem bine și fără Man”, a spus Gigi Becali pentru ProSport.

La ultima vizită a Craiovei lui Mihai Rotaru pe terenul FCSB-ului, pe 8 martie 2020, gruparea roș-albastră s-a impus cu scorul de 4-1, în etappa a 2-a din play-off. Răzvan Oaidă (23, 57), Florin Tănase (79) și Dennis Man (84) au înscris pentru fosta vicecampioană a României, în timp ce Cristi Bărbuț a fost singurul jucător al oltenilor care a înscris (min. 45).

Înaintea meciului din etapa 29, FCSB se află pe primul loc în clasamentul Ligii 1, cu 63 de puncte, în timp ce oltenii sunt pe 3, la șapte puncte în spatele echipei finanțate de Gigi Becali. În cazul unei victorii pe stadionul „Marin Anastasovici”, formația din Bănie face 59 de puncte și se aprope la doar unul de CFR Cluj, dar trebuie să spere ca Dinamo să o încurce pe campioana României.

DIGI SPORT ONLINE STREAM FCSB-CRAIOVA, duminică – 4 aprilie, ora 20.30

Runda a 29-a programează derby-ul dintre FCSB şi U Craiova, două echipe care au ca obiectiv câştigarea titlului.

Sunt singurele formaţii care au ocupat locul 1 la finalul unei runde în acest sezon, FCSB de 20 de ori, Universitatea Craiova de opt ori.

O singură înfrângere au suferit roş-albaştrii pe teren propriu în acest sezon, 0-1 cu Academica Clinceni (7 februarie 2021), în rest o remiză (1-1 cu Sepsi OSK, 21 decembrie 2020) şi 12 victorii.

Bucureştenii au cel mai bun atac din campionat, 56 de goluri marcate, dintre care 35 pe teren propriu (medie acasă de 2,5 goluri / meci).

Doar șase goluri au încasat elevii lui Anton Petrea în partidele disputate în 2021, gruparea roş-albastră având a doua apărare din retur, după Universitatea Craiova (cinci goluri primite în 2021).

Doar un joc au pierdut oltenii în precedentele 17 deplasări din campionat, 0-1 cu Chindia (27 februarie 2021), interval în care au mai înregistrat 11 succese şi 5 rezultate de egalitate.

20 dintre cele 33 de goluri înscrise de craioveni au fost marcate în prima repriză.

Universitatea Craiova are cea mai bună apărare din campionat, numai 14 goluri încasate, dintre care doar trei din faze fixe (cele mai puţine primite din momente statice).

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, FCSB şi Universitatea s-au mai întâlnit de 21 de ori în principala competiţie internă, de 17 ori s-au impus bucureştenii, de două ori au câştigat oltenii, iar alte două partide s-au terminat la egalitate. În tot acest interval, „Ştiinţa” a reuşit doar o remiză în 10 deplasări pe terenul roş-albaştrilor.

Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB – CS Universitatea Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

Singurul duel fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, pe terenul craiovenilor.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova – FCSB 2-5.

Cea mai recentă întâlnire directă: 18 decembrie 2020, Universitatea Craiova – FCSB 0-2 (dublă Dennis Man).

Mediile de vârstă

FCSB – 24 ani şi 5 luni;

Universitatea Craiova – 26 ani şi 5 luni.

Se întâlnesc echipele care folosesc cei mai puţini străini pe durata unei partide, FCSB are o medie de 0,64 străini/meci, iar Universitatea Craiova de 2,75 străini/meci.

Universitatea Craiova este formaţia cu cei mai puţini jucători utilizaţi, doar 28, dintre care Mirko Pigliacelli este singurul integralist.

FCSB s-a bazat pe 36 de fotbalişti, 20 dintre ei fiind autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1998 (cei mai mulţi eligibili U 21).