Digi24.ro: Stenograma şedinţei PSD după anunţul plecării ALDE de la guvernare

Viorica Dăncilă a avut o şedinţă de urgență cu liderii PSD luni, după anunţul ieşirii ALDE de la guvernare, în care au luat în discuţie variantele de acţiune.

27 aug. 2019, 08:39
Digi24.ro: Stenograma şedinţei PSD după anunţul plecării ALDE de la guvernare

Viorica Dăncilă a anunțat în final că PSD rămâne la guvernare și le-a oferit un loc în rândurile social-democraților tuturor celor din ALDE și Pro România care nu sunt de acord cu deciziile luate în partidele lor.

Totuși, au existat și voci care au insistat că pentru PSD ar fi un calcul politic mai bun să iasă de la guvernare.

Stenograme PSD în ședința de luni, publicate de Digi24.ro

Viorica Dăncilă: În spatele acestor mișcări e Victor Ponta. Nu putem să ieșim de la guvernare. Puterea se câștigă, nu se dă! Trebuie dați afară toți cei din ALDE.

Eugen Teodorovici: Trebuie făcut un calcul pragmatic dacă e mai bine să ne retragem noi sau să fim dați jos. E greu de crezut că vom păstra guvernarea!

Marcel Ciolacu: PSD în Opoziție păstrează majoritatea cu ALDE și putem juca. Trebuie lăsată o ușă deschisă cu ALDE!

Lia Olguța Vasilescu: E de analizat dacă e mai bine să ne retragem și să-i lăsăm ca pe Cioloș.

Prima şedinţă de Guvern după anunţul ALDE că iese de la guvernare are loc marţi, de la ora 13.00. Miniştrii ALDE ar trebui să-şi anunţe demisiile tot astăzi, mai puţin Ramona Mănescu, ministrul de Externe, care a declarat că rămâne în Guvern.

Citeşte şi: Prima şedinţă de guvern după ce ALDE a anunţat că iese de la guvernare. Trei miniştri vor demisiona. Ramona Mănescu rămâne