DIICOT: Angajaţi ai unei bănci, suspectaţi că au făcut transferuri ilegale de bani din contul unei firme

Procurorii DIICOT Olt au efectuat, miercuri, mai multe descinderi la o bancă din Slatina, acolo unde mai mulţi angajaţi sunt suspectaţi că ar fi furat sume uriaşe din banii clienţilor. 10 suspecţi vor fi audiaţi.

04 feb. 2015, 10:46
DIICOT: Angajaţi ai unei bănci, suspectaţi că au făcut transferuri ilegale de bani din contul unei firme

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Biroul Teritorial Olt împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat în data de 04.02.2015 percheziții la domiciliile mai multor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice pe raza județului Olt, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale specializată în efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri private și uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic și fals informatic.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 02.02.2014 — 29.10.2014, din contul curent al societății S.C. AGROMEC SISTEM S.R.L. deschis la Banca Transilvania, s-au efectuat transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanților societății, de către membrii grupării infracționale.

De asemenea, există suspiciunea că numitul P.R, angajat al unității bancare menționate a accesat fără drept datele informatice ale băncii și s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societății păgubite și de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina și București atât disponibilul de credit in valoare de 10.000 lei în luna februarie 2014, dar și sumele pe care el le-a transferat din conturile societății pe contul aferent acestui card de credit.

Din contul curent al societății menționate au fost efectuate transferuri de bani, în valoare de 400 000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T — B.T Olt vor fi aduse 10 persoane în vederea audierii.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul SAS Olt.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.