DIICOT, despre bugetul pe 2019: Asigură funcţionarea instituţiei pentru doar şase luni

Publicat: Joi, 07 Februarie 2019 10:27 // Actualizat: Joi, 07 Februarie 2019 10:33 // Sursa: romaniatv.net

DIICOT face o serie de precizări cu privire la proiectul de buget pentru anul 2019, susţinând că banii alocaţi vor fi suficienţi doar pentru şase luni.

"Fondurile alocate în proiectul curent de buget nu permit desfăşurarea în condiţii optime a activităţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi pun în pericol finalizarea cauzelor penale aflate în curs.

În proiectul de buget pe anul 2019 la Titlul II "Bunuri si servicii" publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, suma alocată pentru D.I.I.C.O.T. este în cuantum de 14.500.000 lei, din care 2.000.000 lei reprezintă fondul de flagrant, conform art. 20 din OUG 78/2016, sumă ce nu poate fi utilizată pentru plăţi de bunuri si servicii.

Având în vedere faptul că pentru buna desfășurare a activității D.I.I.C.O.T. sunt necesare credite bugetare in sumă de aproximativ 1.500.000 -1.600.000 lei/luna, rezultă faptul că, într-un an, sunt necesare credite în sumă de 18.000.000 -19.000.000lei.

Menţionăm că, la data de 31.01.2019, D.I.I.C.O.T. înregistrează debite în sumă de 3.595.374,59 lei, astfel că, după achitarea acestora, creditele ramase vor asigura funcționarea instituției pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Datorii semnificative se înregistrează şi la plata serviciilor poştale, de telefonie fixă şi mobilă, servicii de curățenie, service-uri auto si întreținerea si funcționarea echipamentelor.

Un alt aspect pe care îl aducem in atenție este acela că societățile care furnizează utilități (energie electrică, gaze naturale, apă, canal şi salubrizare) au emis somații pentru debranșare de la aceste utilități, în condițiile în care activitatea D.I.I.C.O.T. se defăşoară în 42 de locații.

Pentru a nu fi debranșate de la utilități, la unele dintre sedii, datoriile au fost achitate de către personalul angajat, din fonduri proprii, iar în unele cazuri, tot din fonduri proprii s-au achiziționat materiale necesare desfășurării activității.

O altă cauză care conduce la blocarea activităţii instituţiei o reprezintă faptul că, până la data de 06.02.2019, nu au fost efectuate deschiderile de credite pentru luna ianuarie, deşi DIICOT a transmis numeroase solicitări atât ordonatorului principal de credite cât şi Ministerului Finanțelor Publice. Ca şi consecinţă, instituţia se află în imposibilitatea achitării la timp a facturilor curente, precum si a celor restante.

Totodată, creditele cuprinse in proiectul de buget pe anul 2019 la Titlul I „Cheltuieli de personal" si Titlul II „Bunuri si servicii" nu cuprind sumele necesare pentru asigurarea salariilor şi a dotărilor cu mijloacele necesare desfășurării activității celor 50 de polițiști judiciari prevăzuți la art. 18 alin 1 din OUG 78/2016, aprobată prin Legea 120/2018.

Precizăm că, încadrarea în structura D.I.I.C.O.T. a acestor polițiști este necesară şi utilă din perspectiva asigurării deplinei funcționari operaționale a instituției şi pentru o apărare socială eficientă împotriva unor fenomene infracţionale grave şi chiar flagelare sub anumite aspecte (spre exemplu, traficul şi consumul ilicit de droguri, traficul de substanţe psihoactive şi traficul de precursori)", precizează DIICOT.

13 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget 2019 DIICOT
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 feb 13:56
Răspunde | Votează email 0 email
ANONIM
ERA UN FILM IN CARE SE CULCAU DOI FARA SA SE SARUTE;EA DEASUPRA;FARA SA ZICA O SAU A SA NU SE FACA VREO CONFUZIE IAR RESTUL FILMULUI ERA HORROR:
07 feb 20:08
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Parerea mea e ca oamenii se cunosc in diferite situatii de viata si in functie de comportament se indragostesc sau nu,dupa care fiind la o anumita varsta se casatoresc la biserica ca nu mai au 19 ani sa se repeada in case necunoscute sa-si satisfaca hormonii rapid.
07 feb 14:57
Răspunde | Votează email 0 email
GABU
I-au pus Bedarfgemeinschafts Nummer mamei cu 88 la urma GG nu e V desi am si 88 in numarul de telefon.Era mai usor sa verifice decat sa dea in cap.Nemultumirile doamnelor nu sunt de la garlic sunt de la proriile fapte ca nu s-au dus sa se trateze intr-un cabinet sau spital adevarat cu medicamente si operatii ...medicale nu cu O.
07 feb 14:39
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Nu suna si sub pretextul ca trebuie sa faca gestul cu linia la ureche si cu degetul indreptat spre gura.Daca ar fi asa nu ar mai vorbi nimeni la telefon.
07 feb 14:17
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
A facut cineva cancer la cap de la O.
07 feb 14:16
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Imi oprea inima si respiratia sub pretextul ca zice halt.
07 feb 13:58
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Puteau sa-si puna numele doamna Nibiru ca planeta Nibiru ,nu doamna Birlack.
07 feb 13:32
Răspunde | Votează email 0 email
GABU
Nu e de la garlic e de la propriile fapte rele.A se adresa include doar actiunea de a purta o convorbire cu cineva nu si o adresa.A fi frumos nu inseamna sa ai manta neagra de O astfel incat sa arati frumos,inseamna sa arati frumos in mod real.
07 feb 13:19
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Domnul cu Begabungul pe care l-a dat la tv la nemti e domnul de la Jobcenter care se plimba cu castile pe urechi. Begabung inseamna doar talent,nu bani luati degeaba,nu ostatic.
07 feb 13:15
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Umorile albe din poporul romanul nu sunt ca sa nu dispara si nici masini parcate sau aparate sunt na p kin ....s-a gandit la servetele impaturite sub forma de linii lungi.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7619
RON
24 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H