DIICOT: Dosarul Rompetrol are 3.100 de volume. Prejudiciul s-ar putea transforma spre sute de milioane dolari

Şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că dosarul Rompetrol disjuns din cel în care a fost judecat Dinu Patriciu are 3.100 de volume, el estimând că luna viitoare se vor vedea "progrese" cu privire la această speţă.

17 mart. 2016, 21:11
DIICOT: Dosarul Rompetrol are 3.100 de volume. Prejudiciul s-ar putea transforma spre sute de milioane dolari

„Rompetrol este un dosar de 3.100 de volume, ne ocupă tot subsolul instituţiei. (…) Se lucrează destul de intens în acest dosar, a făcut şi obiectul Inspecţiei Judiciare, este în atenţia conducerii DIICOT odată cu alte câteva zeci de dosare în acest moment. (…) Dosarul e o disjungere (…). E un dosar care implică foarte multă pricepere. E un procuror desemnat care se ocupă îndeaproape zilnic de acest dosar şi cred că în perioada următoare vom vedea progrese. Cred că discutăm de nivelul lunii următoare. Aşteptăm din acel dosar să avem o schimbare de încadrare juridică şi o extindere, dar nu aş vrea să antamez”, a spus Horodniceanu, citat de Agerpres.

El a opinat că prejudiciul din dosar este unul „impresionant”, însă a evitat să dea o sumă exactă. „E într-adevăr impresionant prin prejudiciul care probabil că până la urmă va fi cuantificat într-o sumă exactă. La acest moment, vorbim de zeci de milioane de dolari la acel moment. Zeci de milioane la momentul iniţial cred că s-ar putea transforma undeva spre sute de milioane. Nu aş putea da o cifră exactă acum pentru că nu aş vrea să greşesc”, a mai spus Daniel Horodniceanu.

Citeşte şi: Daniel Horodniceanu: DIICOT are doar un singur informatician

În ceea ce priveşte dosarul fraudei de la Federaţia Română de Fotbal (FRF), şeful DIICOT a precizat că ar urma să fie dispusă o expertiză pentru a se stabili cursul sumelor de bani care fac obiectul cauzei.

„Din ce ştiu (…), în dosarul cu FRF până la acest moment s-au ascultat mai mulţi martori, urmează să fie administrate şi alte probatorii, cred că o constatare sau o expertiză financiar-contabilă pentru a urmări cursul sumelor de bani care fac obiectivul cauzei respective”, a adăugat Horodniceanu.