Mama Luizei, prima reacţie după ce DIICOT a făcut anunţul despre oasele din pădure

DIICOT anunță că expertiza medico-legală făcută de Institutul Național de Medicină Legală arată că fragmentele de oase îngropate de Gheorghe Dincă în liziera de lângă Caracal aparțin unei tinere cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decât Alexandra Măceșanu.

14 aug. 2019, 09:38
Mama Luizei, prima reacţie după ce DIICOT a făcut anunţul despre oasele din pădure

Fragmentele de oase îngropate de Gheorghe Dincă în liziera de lângă Caracal aparțin unei alte tinere cu vârstă cuprinsă între 15 și 19 ani, alta decât Alexandra Măceșanu, potrivit INML. Deși ar putea fi ale Luizei Melencu, fata care a dispărut de acasă în luna aprilie, mama ei continuă să spere că aceasta trăiește. 

”Nu mai am putere. Trăim de pe o zi pe alta. Nu ştim dacă Dumnezeu sau statul român ne vor ajuta să ne găsim copilul. Este foarte greu. Eu vorbeam cu ea zi de zi, chiar dacă eram plecată 5-6 luni pe an„, a spus mama fetei.

De asemenea, femeia a mărturisit că ultima dată a plecat în Anglia pentru două luni ca să strângă bani pentru a-și ajuta fiica să facă școala de șoferi.

Gheorghe Dincă a mărturisit în cadrul anchetei că a mai ucis o tânără, pe Luiza Melencu (18 ani), dar DIICOT nu indică faptul că oasele ar aparține acesteia.

Rezultatele ADN care urmează să confirme dacă fragmentele de oase aparțin Luizei sau altei fete sunt așteptate la sfârșitul săptămânii.

Comunicatul integral al DIICOT:

Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore.

Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe.