DIICOT merge cu mandat la familia Luizei Melencu pentru a obţine ADN-ul mamei fetei

Procurorii DIICOT sunt aşteptaţi să ajungă marţi la locuinţa familiei Luizei Melencu. Anchetatorii vor să preleve probe biologice de la mama Luizei Melencu, pentru efectuarea unei noi expertize judiciare genetice. De acestă dată, anchetatorii a luat un mandat de la un judecător de la Tribunalul Bucureşti, după ce mama Luizei Melencu a refuzat luni, la sfatul avocatului, prelevarea de probe biologice. Rudele fetei se tem să nu fie plantate în locuinţa lui Gheorghe Dincă şi astfel cazul să se închidă. În schimb, DIICOT susţine că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identităţii victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei şi bunei desfăşurări a urmăririi penale.

24 sept. 2019, 07:44
DIICOT merge cu mandat la familia Luizei Melencu pentru a obţine ADN-ul mamei fetei

„La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

S-a solicitat consimțământul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe.
În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore.
În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019.
Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Săptămâna trecută, legiştii au trimis la DIICOT raportul final privind expertiza antropologică a fragmentelor osoase descoperite la liziera unei păduri din Caracal, unde Gheorghe Dincă susţine că a aruncat rămăşiţele Luizei Melencu, şi au precizat că acestea aparţinând unei fete de 15-19 ani. Specialiştii menţionau că este vorba despre o altă persoană decât Alexandra Măceşanu.