Din 20 de persoane, una prezintă riscul de a face cancer la colon. Iată semnele cutremurătoare ale acestei boli

Conform unor cercetari efectuate la nivel internaţional, una din 20 de persoane prezintă riscuri serioase de a face cancer la colon.

03 mart. 2016, 16:58
Din 20 de persoane, una prezintă riscul de a face cancer la colon. Iată semnele cutremurătoare ale acestei boli

Printre factorii de risc se numara varsta ( persoanele cu varsta de peste 50 de ani prezinta un risc major), genetica, obezitatea, fumatul, consumul de alcool, stilul sedentar de viata, consumul de carne rosie si de produse la conserva.

Este critic sa observi semnele timpurii. Iata-le pe cele mai importante 10:

1. Constipatia

Constipatia reprezinta unul dintre semnele subtile ca esti amenintat de cancerul la colon. Conform unui studiu publicat in 2004, in Jurnalul european al cancerului, utilizarea laxativelor provoaca riscul cancerului!

2. Diareea

Daca diareea persista mai mult de cateva saptamani, consulta de urgenta un medic! Dezvoltarea tumurilor intestinale duce la blocaje care nu pot fi eliminate.

3. Scaun cu sange

Sangele din scaun este un rezultat comun al hemoroizilor, adica al venelor din anus. In orice caz, daca observi sange inchis la culoare, este posibil sa provina din zona colonului si in acest caz, poate fi efectul unei tumori. In alte cazuri poate fi semn al ulcerului la stomac.

4. Senzatia constanta de a vrea sa mergi la baie

Existenta unui corp strain, in acest caz-o tumora, cauzeaza senzatia constanta ca ai nevoie la baie. Daca observi acest lucru, insa dupa ce mergi la baie nu elimini nimic, sau ai senzatia ca nu ai eliminat tot, urmatoarea oprire trebuie sa fie la medic.

Citeşte mai mult pe secretele.com