Imagini extraordinare surprinse de un fotograf, în Bucureşti, în mijlocul lui februarie. Explicaţia meteorologului FOTO

Dan Mihai Bălănescu, un fotograf bucureştean, a surprins din centrul Bucureştiului imagini cu munţii Carpaţi, fenomen foarte rar vizibil cu ochiul liber. Pozele făcute cu un aparat foto de înaltă calitate sunt de o calitate excepţională.

13 feb. 2020, 10:14

Pozele au fost făcute de pe acoperisul Hotelului Intercontinental. În imagini se pot vedea clar crestele înzăpezite ale Carpaţilor, în timp ce în prim plan se înfăţişează peisajul urban al Capitalei, cu Bulevardul Magheru. O altă fotografie, care este şi ea de o claritate extraordinară, arată de „strajă” în faţa munţilor Casa Presei.

Motivul pentru care Munţii Carpaţi au fost vizibili locuitorilor Capitalei a fost cerul predominant senin şi temperaturile neobişnuit de crescute din ultimele zile.

„Trebuie să fi existat o circulaţie mai rapidă astfel încât aerul să fie curat pentru că particulele aflate, în general, în suspensie împiedică să se întâmple această situaţie cu o frecvenţă foarte ridicată. Toată circulaţia rapidă care s-a întâmplat la nivelul Europei zilele trecute, implicit în România, a făcut ca aerul să fie curat. Se mai adaugă la aceste condiţii, faptul că atmosfera devine foarte rarifiată, iar razele soarelului crează un efect de lupă. Se măreşte cumva linia orizontului. ” , a explicat Gabriela Brăncilă.


loading...