Din ce cauză NU se pot rezolva rapid problemele găsite de ISU la metrou

Controalele pentru prevenirea situațiilor de urgență continuă la metrou, iar Metrorex caută să implementeze treptat recomandările, din cauză că se confruntă cu o serie de probleme financiare, a declarat inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, vineri, într-o conferință de presă.

05 aug. 2016, 18:03
Din ce cauză NU se pot rezolva rapid problemele găsite de ISU la metrou

„Noi continuăm cu aceste controale. I-am și sancționat contravențional atunci când a fost cazul, pentru că aici nu încape în discuție aplicarea legii (…) Din punctul nostru de vedere, am luat măsurile. (Ei, n.r.) se întâlnesc, discută și caută să corecteze treptat, treptat problemele. Metrorex vine și cu o serie de probleme financiare, pentru că ei trebuie să facă investiții”, a spus Ovidiu Vasilică, fiind întrebat dacă Metrorex a anunțat ce a remediat în urma verificărilor făcute de ISU București-Ilfov.

RISC MAJOR de incendiu la metrou. Staţia din care oamenii Nu au pe unde să iasă dacă ia foc

Acesta a precizat că sunt o serie de probleme în cazul unor instalații electrice învechite de la metrou.

„E vorba de o tratare de ansamblu a întregii rețele, iar (…) după ultimele situații, noi am făcut controale și știu că am dat și rezultatele și lucrăm destul de bine cu Metrorex în ideea de a îmbunătăți, în special partea de evacuare, prevenire, (…) pe instalațiile electrice, unde sunt o serie de probleme (…), o parte dintre ele sunt învechite și ar trebui să intre ușor, ușor într-un proces de schimbare”, a mai spus Vasilică, citat de Agerpres. 

Inedit la metrou în Bucureşti. Ce vor putea vedea călătorii la televizoarele de pe peron

La rândul său, prezent la conferința de presă, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a spus că metroul a fost unul dintre locurile în care s-a acționat în ultimii doi ani pentru îmbunătățirea reacției în cazul unor situații de urgență.

CITEŞTE ŞI Raed Arafat: Anul acesta se vor face investiţii de 60 milioane euro în echipamente pentru pompieri