„Din ce în ce mai mulți oameni au implanturi dentare!” O constatare firească, în anul 2022. Iată motivele!

Căderea dinților are numeroase consecințe asupra stării generale de sănătate, iar afecțiunile dentare netratate nu duc doar la pierderea acestora, ci și la declanșarea sau agravarea anumitor boli, ca de exemplu, cele cardiovasculare. Una dintre acțiunile care ar putea împiedica evoluția negativă în acest sens este efectuarea controlului stomatologic periodic, de 2 ori pe an, și depistarea la timp a oricărei nereguli.

04 nov. 2022, 14:19
„Din ce în ce mai mulți oameni au implanturi dentare!” O constatare firească, în anul 2022. Iată motivele!

Deși această măsură preventivă este una de bază, statisticile arată că un procent majoritar de pacienți o ignoră, prezentându-se la cabinet doar atunci când diagnosticul este unul complex, ce necesită intervenții elaborate. Din această cauză, din ce în ce mai mulți oameni au ca unică soluție apelarea la implanturi dentare pentru a-și putea reabilita sănătatea orală. Constatarea poate fi făcută rapid chiar și în cercul de prieteni și cunoscuți. Te-ai întrebat vreodată câți dintre cei din anturajul tău au deja inserate aceste dispozitive?

În anul 2022, numărul cazurilor rezolvate prin intermediul implantologiei clasice sau moderne a crescut considerabil. Acest lucru se datorează și tehnicilor inovative de care pot beneficia acum toți cei care se confruntă cu lipsa dinților. Dacă în trecut exista un segment semnificativ de pacienți care era sfătuit să opteze pentru alte metode de refacere a danturii, precum proteza mobilă sau puntea dentară, acum, prin tratamentele de ultimă generație, chiar și cele mai dificile cazuri pot fi soluționate cu implanturi dentare.

 

De ce să îți îndrepți atenția spre implantologia dentară?

Motivele alegerii acestor dispozitive sunt numeroase, calitățile lor fiind inegalabile. În comparație cu puntea și proteza, de pildă, implanturile se distanțează detașat de concurentele sale. Astfel, la capitolul durabilitate, rezistență și funcționalitate, acestea nu au egal. Mai exact, un implant are o durabilitate de peste 20 de ani, chiar o viață întreagă dacă este îngrijit corespunzător, în timp ce puntea are o durabilitate de 6 – 8 ani. Mai mult, spre deosebire de celelalte metode, implantul nu afectează deloc sănătatea dinților vecini.

De asemenea, inserarea unor implanturi dentare te scapă de ajustările periodice și de problemele legate de mobilitatea din timpul masticației sau vorbirii. Dinții ficși obținuți cu ajutorul șuruburilor din titan și a coroanelor confecționate din diverse materiale biocompatibile cu organismul uman au un aspect foarte natural și oferă o experiență lipsită de grija modificării poziției pe parcursul unei conversații sau la servirea unor preparate apetisante.

 

Sistemul ultramodern Fast and Fixed

Noua generație de dispozitive utilizate în implantologie, precum cele Fast and Fixed, vine cu o serie de avantaje majore față de cele clasice. Poți avea astfel o dantură fixă, complet reabilitată, în doar 24 de ore! Tehnica folosește un număr mai mic de incizii și implanturi dentare față de varianta tradițională, respectiv 4 și 6 comparativ cu 8 și 10 câte se folosesc de obicei în tratamentele clasice, și evită intervențiile de mărire a osului sau cele de tip sinus lift. Atașarea lucrării fixe provizorii se face odată cu inserarea șuruburilor de susținere, dantura având un aspect natural pe toată perioada osteointegrării. Datorită acestor calități excepționale, cel mai cunoscut sistem de înlocuire imediată a dinților se bucură în prezent de un succes impresionant în lumea întreagă.

Dacă ești în căutarea unei soluții pe termen lung de reabilitare dentară, de care să poți beneficia o viață, atunci apelează la tratamentul cu implanturi dentare! Naturalețea zâmbetului tău îi va cuceri pe toți cei din jur!