DIN CULISELE campaniei lui Klaus Iohannis. Felix Tătaru: Când a spus faza cu GHINIONUL, nu-mi venea să cred…

Felix Tătaru, unul dintre oamenii care au lucrat pentru Klaus Iohannis în competiţia alegerilor prezidenţiale, a povestit din culisele campaniei electorale. Unul dintre momentele cele mai dificile a fost, potrivit lui Tătaru, cel în care Iohannis a spus, într-un interviu, celebra replică "GHINION".

24 nov. 2014, 09:08
DIN CULISELE campaniei lui Klaus Iohannis. Felix Tătaru: Când a spus faza cu GHINIONUL, nu-mi venea să cred…

Felix Tătaru, care a lucrat în trecut şi pentru Traian Băsescu, a relatat la Digi24 cum l-a cunoscut pe candidatul Klaus Iohannis.

„Aveam şi eu aceeaşi imagine ca majoritatea, că e un om mai rece, mai închis, am fost şocat, am descoperit că este alt om. Politicienii în general au răspunsuri la toate. Klaus Iohannis nu are răspunsuri la toate, ceea ce e mişto, nah, să vezi că e un om care spune… sunt un om„, a spus Felix Tătaru.

Potrivit consultantului politic, Iohannis a avut o singură condiţie în această campanie.

„Ce nu s-a schimbat la Klaus Iohannis e felul lui de a fi. El ne-a şi spus la început: Domnule, sunt conştient că am multe de învăţat şi că trebuie să fac efort pentru a învăţa, dar în acelaşi timp sunt şi lucruri care ţin de principiile şi caracterul meu, pe care nu doar că nu pot să le schimb, ci nu vreau să le schimb. I-am recomandat să o implice pe doamna Iohannis în campanie şi să dea un anumit interviu şi ne spusese: lucru ăsta nu e negociabil. Şi a rămas consecvent până la final”,  a precizat Tătaru.

CITEŞTE ŞI Alina Mungiu-Pippidi nu vrea consilier la Cotroceni. Cine se află pe lista de sfătuitori ai lui Klaus Iohannis

Tătaru a explicat de ce Iohannis s-a folosit de prompter la începutul campaniei şi a povestit care a fost unul dintre cele mai dificile momente:

A încercat cu prompterul. A avut o barieră, probabil. După, la al doilea, al treilea eveniment a fost foarte fain. Pur şi simplu a zis: uitaţi, am speechul aici, dar, de fapt, am venit să vorbesc cu voi”.

„Când a spus faza cu ghinionul… Și eram acolo. Nu am înțeles ce se întâmplă. Nu-mi venea să cred. Niciodată, nici în intimitate, nu l-am văzut vorbind așa. Şi pentru dânsul a fost delicat. Şi pentru mine. Eram, după emisiune, debusolaţi”.

Tătaru s-a referit şi la prestaţia lui Klaus Iohannis din timpul primei dezbateri, de la Realitatea TV, când candidatul ACL s-a hotarât în ultima clipă să participe la emisiune, spunând că, a doua zi, staff-ul a avut o întâlnire de urgenţă cu Iohannis pentru a-l pregăti pentru cea de-a doua dezbatere televizată..

„Să nu mă înţelegeţi greşit – pregătit nu înseamnă cine ştie ce chestie, exerciţii nu ştiu de care. Pur şi simplu, să-ţi iei un timp de câteva ore şi să te aduni şi să te gândeşti la toate lucrurile pe care noi aveam timp să le pregătim. Am stat cu el, am spus glume, replicile… La sfârşit mi-a şi spus: vă rog să-mi spuneţi un banc. Mă rog, nu i-am spus un banc, i-am arătat un filmuleţ de pe net care l-a binedispus”, a conchis consultantul politic.